Actualitate
Marian-Jean Marinescu: Uniunea Europeană, aer curat sau locuri de muncă?

Săptămâna trecută a fost aprobată în Parlamentul European rezoluția prinvind schimbările climatice (Green Deal). Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, în calitate de coordonator Trans, a redactat partea de transport și a contribuit și la capitolul industrie. Până în anul 2050, UE intenționează să investească 250 miliarde de euro pentru a atinge neutralitatea(zero emisii de carbon). 

Spațiul verde european este în schimbare. Uniunea Europeană vrea reducerea emisiilor de carbon cu 50% în decurs de numai zece ani. Numai că, Marian-Jean Marinescu atrage atenția asupra faptului că Pactul ecologic nu oferă informații clare despre bani, de unde vor veni aceste fonduri. 

"Se vorbește despre un fond de 100 de miliarde de euro- Fondul echitabil pentru tranziția regiunilor dependente de cărbune- și, la fel, nu se spune de unde se iau banii pentru acest fond. Bănuiala mea este că banii se vor lua din alte linii bugetare: coeziune, agricultură, transport etc. Iar asta nu este corect!
Schimbările climatice necesită măsuri serioase, dar nu populiste. Necesită măsuri luate în baza unor studii de impact. Trebuie să reducem emisiile, dar să păstrăm locurile de muncă. Care este diferența între a muri de cald, și a muri de foame? În Parlament, în luna decembrie, a fost o abordare populistă. Este ușor să vorbești despre poluare și să spui că vrei să lași copiilor și nepoților o planetă curată. Și eu vreau să las nepoților un mediu curat, dar, în același timp,  vreau să le las și un loc de muncă. În ianuarie lucrurile s-au mai schimbat. Pe măsură ce ne apropiem de elaborarea unei legi lucrurile se mai schimbă.” a spus Marian Jean Marinescu, care a precizat că parlamentarii care anunță că au votat reducerea semnificativă a emisiilor de carbon vor fi nevoiți să prezinte și costurile economice.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.