Actualitate
Mario Ovidiu Oprea: Guvernul Orban a luat 50 de măsuri fiscale de sprijin, pe perioada pandemiei

Senatorul Mario Ovidiu Oprea, președintele PNL Craiova, a enumerat măsurile luate de Guvernul Orban, în sprijinul agenților economici, pe perioada pandemiei de coronavirus. Principalele măsuri fiscale adoptate sunt scutirea de plata impozitului pe o perioadă de 90 de zile pentru firmele din domeniul HoReCa, care se adaugă la cele 60 anterioare sau reducerea cu 10% din impozitul datorat, pentru operatorii economici care achită până la termenele stabilite de autorități. 

"În această perioadă Guvernul Orban a luat 50 de măsuri fiscale de sprijin. Ultimele sunt adaptate la această perioadă de alertă și sunt menite să asigure păstrarea locurilor de muncă în economie.  Printre acestea se numără: Prelungirea scutirii de obligația plății impozitului pentru anumite domenii economice; Extinderea acordării de bonificații pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor și prelungirea suspendării  calculului de dobânzi și penalități de întârziere; Operatorii economici care plătesc până la data de 25 iulie impozitele aferente trimestrului al doilea și cei care achită până la data de 25 octombrie impozitele aferente trimestrului al treilea vor beneficia de o bonificație de 10% din impozitul datorat ; Firmele din domeniul HORECA vor fi scutite de plata impozitului specific pentru o perioadă suplimentară de 90 de zile care se adaugă la perioada anterioară de 60 de zile,, a declarat senatorul liberal.

De asemenea, Mario Ovidiu Oprea a făcut referire la decizia ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, de a aloca 31 de milioane de lei pentru 375 școli în vederea amenajării grupurilor sanitare și asigurarea de utilități pentru acestea, suma fiind transferată prin intermediul inspectoratelor școlare județene.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.