Actualitate
Medicii rezidenți, în sprijinul DSP Dolj

16 medici rezidenți efectuează anchete epidemiologice, în incinta Univeristății de Medicină și Farmacie Craiova, în sprijinul Direcției de Sănătate Publică Dolj, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) și a dispozițiilor legale în vigoare. Centrul a fost realizat la inițiativa Prefectului Județului Dolj, Nicușor Roșca, pentru a comunica și transmite mai rapid rezultatul testelor, dar și a documentelor necesare pentru persoanele carantinate sau izolate. 

Prin amabilitatea  prof. univ. dr. Dan Gheonea, rectorul Univeristății de Medicină și Farmacie Craiova, a fost asigurat, împreună cu STS Craiova, suportul tehnic pentru studenții rezidenți, specializarea Epidemiologie. Centrul funcționează în două ture a câte șase ore, într-un laborator pus la dispoziție de UMF Craiova, fiind coordonat de conf. univ. dr. Sorin Dinescu, prorectorul pentru învățământ postuniversitar și rezidențiat.
“Aș vrea să mulțumesc conducerii UMF Craiova care a răspuns prompt la solicitarea mea de a oferi ajutor reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Dolj în efectuarea anchetelor epidemiologice, dar și medicilor rezidenți care s-au oferit voluntari pentru a veni în sprijinul epidemiologilor DSP Dolj. Aceștia din urmă, de la începutul pandemiei, au depus eforturi imense pentru a face față numărului semnificativ de anchete epidemiologice ce trebuie efectuate zilnic”, a precizat Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj.
Prin organizarea acestui centru se urmărește astfel comunicarea și transmiterea cât mai rapidă a rezultatelor testelor RT – PCR și a tuturor documentelor necesare persoanelor aflate în izolare/carantinare.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.