Actualitate
Mesajul Prefectului de Dolj, Nicuşor Roşca

"Vreau în primul rând să mulţumesc mass-mediei pentru preluarea acestui mesaj, cu precizarea că am ales această modalitate de comunicare pentru a respecta măsurile impuse în această situaţie, să fim un exemplu pentru cetăţenii judeţului Dolj.

Încă de la început vreau să le transmit locuitorilor din  Dolj că starea de urgenţă va fi instituită doar pentru binele nostru, al copiilor, al bunicilor, al familiei noastre. Această măsură a fost luată şi în alte ţări, tocmai în scopul de a ne proteja. Vreau să îndemn oamenii să îşi păstreze calmul, să fie solidari cu cei de lângă ei şi pe cât posibil să limiteze deplasările de la domiciliu în această perioadă.

Instituţiile ce activează în cadrul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj sunt pregătite cu măsuri în vederea prevenirii şi limitării răspândirii COVID -19. În acest sens, persoanele fără simptome care vin din zonele roşii vor intra în carantină, iar cetăţenii care sosesc din ţări unde sunt confirmate cel puţin 500 de cazuri de infecţii, se vor izola la domiciliu pentru 14 zile.

Vreau să le reamintesc doljenilor faptul că trebuie să limiteze contactul cu alte persoane, să se informeze din surse oficiale şi să nu transmită mesaje de panică altor persoane.

La Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie  “Victor Babeş” din Craiova sunt internate nouă persoane, trei din judeţul Dolj, iar restul din alte localităţi ale Olteniei. Avem în acest moment 149 de persoane în carantină, 474 persoane aflate în izolare şi 339 persoane ieşite din izolare.

În încheiere, le mulţumesc tuturor celor implicaţi în gestionarea acestei situaţii, asigurându-i de suportul meu constant. Este vorba despre medici, personalul din unităţile sanitare, pompieri, poliţişti şi jandarmi. Doar uniţi şi respectând regulile vom putea trece sănătoşi peste această perioadă!"

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.