Actualitate
Mihai Fifor despre noul pavilion de la Spitalul Militar Craiova: Este o investiție care se va ridica la aproximativ 47 milioane lei

Ministerul Apărării Naționale va investi aproximativ 47 milioane lei pentru construirea unui nou corp de clădire în incinta Spitalului Militar “Ștefan Odobleja” din Craiova. Conform proiectului, unitatea militară va oferi din 2021 noi servicii medicale către angajații din sistem, dar și pacienților civili.

“Investiția era, într-un fel, esențială pentru a ține pasul cu medicina modernă, În condițiile în care vrem să înființăm specialități noi în special în ceea ce privește partea operațională,chirurgicală, de intervenție imediată, lucru care este în concordanță cu specificul militar al spitalului, fără o investiție în infrastructură care să asigure toate aceste condiții nu putem vorbi de dezvoltare. Existența noului pavilion va permite, pe lângă optimizarea activității de primire a urgențelor, de investigare a lor imediată și completă, la posibilitatea de a interveni operator pe moment atunci când e nevoie fie prin interveții de mai mică anvergură, fie intervenții mai mari și, mai mult, de a avea posibilitatea de a ține pacienții în ATI și în anumite saloane în aceeași clădire. Această investiție permite și apariția unor specialități noi care până acum nu erau - chirurgie vasculară, chirurgie toracică, neurochirurgie și chirurgie plastică și reparatorie, chiar cu un salon de arși”, a declarat col.dr. Iovan Vlădaia, manager comandant al Spitalului Militar ‘Ștefan Odobleja” Craiova.

Proiectul noului pavilion i-a fost prezentat ministrului apărării naționale, Mihai Fifor. „Un punct foarte important pentru noi este reabilitarea spațiilor ce țin de spitalul militar de la Craiova și nu doar reabilitarea spațiilor dar și investiții într-un nou pavilion care va veni să întregească partea operațională a spitalului. Este o investiție care se va ridica la aproximativ 47 milioane lei. Noi estimăm să fim gata cu această construcție undeva la începutul anului 2021. Este o investiție care se realizează pe fondurile Ministerului Apărării Naționale și care, odată pusă în funcțiune, va asigura toate serviciile necesare pentru Brigada Multinațională de la Craiova”, a precizat Fifor. Pentru demararea procedurilor de licitație privind achiziția serviciilor de proiectare, reprezentanții spitalului au nevoie de o hotărâre de guvern care, conform asigurărilor oferite de Mihai Fifor, va fi aprobată în prima ședință de guvern ce va fi organizată după vacanță.  Ministrul s-a asigurat că reprezentanții spitalului au solicitat scoaterea la concurs a unor posturi de medici care să acopere necesarul unității medicale. „Suntem în plină desfășurare cu organizarea concursurile pentru ocuparea acestor posturi. Pe de altă parte suntem extrem de interesați să investim în pregătirea medicală și în învățământul militar medical motiv pentru care anul acesta am avut o creștere foarte consistentă pe numărul de locuri scos la admitere în învățământul militar medical. Dacă anul trecut aveam 42 de locuri scoase la concurs, anul acesta am avut 200 locuri la admitere. Din păcate nu am reușit să ocupăm toate aceste posturi motiv pentru care, în parteneriat cu Universitatea din Târgu Mureș, organizăm o nouă sesiune de admitere și, ca o noutate, discutăm de 20 de locuri la admitere cu predare în limba engleză. Este o noutate și pentru Armata României”, a mai subliniat Mihai Fifor.

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.