Actualitate
Ministrul Mediului a trimis Garda de Mediu în Poiana Mare. Proprietarul care ardea cauciucuri în curte amendat

Joi, 21 ianuarie, în timp ce vizita comuna Poiana Mare, Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a solicitat intervenția poliției și a Gărzii de Mediu, după ce a observat că la marginea comunei se ard cauciucuri. 

În urma verificărilor, a fost aplicată o amendă de 6.000 lei proprietarului locuinței, în curtea căreia se ardeau deșeuri (cauciucuri). Poliția, comisarii Comandamentului Județean Dolj al Gărzii de Mediu și jandarmii vor face verificări pe strada respectivă, au transmis reprezentanții Prefecturii Dolj.

"Astăzi, în comuna Poiana Mare, a avut loc un incident extrem de neplăcut. În timp ce discutam cu reprezentanții presei despre lupta autorităților publice locale cu fenomenul deșertificării, am observat cum un fum grosse ridica la doar câteva sute de metri de noi. Nu am putut trece peste acest aspect și am mers la fața locului pentru a fi martori la un tablou dezolant. Am constatat ca pe acea stradă se află cadavre de animale, gunoi peste tot, deșeuri și resturi aruncate în toate părțile, locuri unde se practică arderea cauciucurilor și a altor obiecte pentru a se recupera ulterior metalul.

Am anunțat autoritățile care au amendat responsabilii și sper că, în continuare, amenzile și implicarea autorităților locale vor schimba imaginea și mai ales mentalități", a precizat Ministrul Mediului. 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.