Actualitate
Misiune îndeplinită!

Militarii detaşamentului de apărare antiaeriană, parte componentă a Grupului de luptă NATO, s-au întors acasă. Cei 120 de militari, având în dotare tunuri antiaeriene de calibrul 35 mm OERLIKON, au fost dislocați în Polonia în perioada martie - septembrie 2017 ca parte a Grupului de luptă NATO condus de SUA, având misiunea de a asigura prezenţa înaintată consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Ceremonia de repatriere a celor 120 militari craioveni care au participat timp de șase luni la misiunea din Polonia a avut loc în prezența reprezentanților administrației publice locale, ei fiind felicitați și de reprezentații Brigăzii 2 Infanterie Rovine Craiova. „Primul Detaşament de apărare antiaeriană trimis de ţara noastră peste hotare îşi încetează misiunea. De-a lungul celor şase luni de misiune, câtă vreme am făcut parte din grupul de luptă Polonia-NATO, s-au executat foarte multe activităţi din care aş dori să menţionez: marşul tactic de peste 1.500 de kilometri, exerciţiile multinaţionale la care am luat parte, miile de ore de instrucţie, prezenţa noastră pe tot teritoriul Poloniei, de la Poznan până la în Suwalki, sau de la Braniewo până la Cracovia. Poate cel mai important, aş dori să menţionez faptul că am deschis focul antiaerian, pentru prima dată după 1990, pe teritoriul altei ţări în afara României. Militarilor din Detaşamentul Scorpionilor Albaştri doresc să le mulţumesc pentru modul profesionist prin care s-au achitat de sarcini şi doresc să le spun că sunt convins că sunt gata de a îndeplini orice misiune. Fiţi mândri că aţi făcut parte din acest detaşament. Familiilor, le mulţumesc pentru înţelegere şi le asigur că fiii, părinţii, fraţii lor au scris o pagină de istorie importantă pentru artileria antiaeriană românească”, a declarat lt. col. Cristian Dumitru, comandantul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană “General Gheorghe Pârvulescu” – Scorpionii Albaștri.

Reprezentanții Statului Major General i-au felicitat și ei pe militarii craioveni care și-au îndeplinit cu brio misiunea de peste hotare. “În calitatea mea de astăzi, de reprezentant al Statului Major General dar şi al Statului Major al Forţelor Terestre, am onoarea să vă salut şi să vă spun bine aţi venit. Misiunea dumneavoastră, prin tot ce a reprezentant, constituie o dovadă a capacităţii de a profesa şi a performa în specialitatea din care aparţineţi. Decizia luată cu ocazia Summit-ului de la Varşovia, din anul 2016, de reîntărire a flancurilor Nord-Est-Sud-Est ale Alianţei Nord-Atlantice a creat oportunitatea pentru ţara noastră, pentru dumneavoastră în mod special, de a demonstra încă o dată că instruirea de zi cu zi are rost şi dovedeşte că putem. Prin ceea ce aţi făcut, prin misiunile pe care le-aţi îndeplinit, prin cooperarea foarte bună în cadrul unui batalion condus de partenerii americani, în cadrul Brigăzii Multinaţionale Poloneze, a făcut ca dumneavoastră să puneţi încă o dată un punct pe harta NATO, iar Craiova să fie mândră de dumneavoastră”, a precizat comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite, general de brigadă Dorin Ioniţă.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.