Actualitate
Noi acțiuni pentru prevenirea răspândirii virusului Covid 19

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului,  poliţiştii și jandarmi doljeni din cadrul I.J.J. Dolj, poliţişti de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanții ISU Dolj, DSP, DSV, ITM Dolj, continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, care se desfăşoară zilnic, în sistem integrat. 

Suplimentar, în acest weekend, poliţiştii desfăşoară acţiuni cu efective mărite în 4 localităţi din judeţul Dolj.
În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Servicului de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţiei Oraşului Segarcea, Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, jandarmi din cadrul IJJ Dolj precum si reprezentanţi ai  Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj au desfăşurat o acţiune în oraşul Segarcea, pentru se asigura că sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de Covid 19, fiind verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, legalitatea efectuării transportului de marfă precum dar şi activităţi de prevenire şi informare pentru a detemina toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea înbolnăvirilor cu Covid 19

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii economice au verificat legalitatea acţivităţilor economice desfăşurate pe raza oraşului Segarcea.
Astfel, au fost verificate 15 societăţi comerciale şi 12 persoane fizice.
De asemenea, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, dintre care 11 conform OUG 195/2020, în valoare totală de 16.000 de lei.
Totodată, au fost confiscate 28 de articole de îmbrăcăminte şi suma de 864 de lei.
În urma acţiunii desfăşurate, poliţiştii au constatat o infracţiune la Legea 84/1998.
Exemplu:
Cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru al unui agent economic din orașul Segarcea s-a constatat că nu au fost emise bonuri fiscale pentru toate bunruile comercializate, fapt ce a determinat existența sumei nejustificate de 98 lei.
Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.500 lei pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 28/1999, dispunându-se totodată măsura complementară a suspendării activității punctului de lucru, întrucât în luna octombrie 2020 societatea a fost sancționată contravențional pentru săvârșirea acelorași fapte.
În cadrul activităţii, poliţiştii de la prevenire au afişat mesaje cu recomandări la panourile de afişaj de pe raza localităţii.
Totodată, au fost difuzate mesaje audio de informare şi prin sistemele acustice ale autospecialelor de poliţie.
Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitatile de verificare au participat peste 470 de forţe de ordine.
Astfel, au fost verificate aproximativ 220 de societăți comerciale, 250 de locaţii de interes,  300 mijloace de transport precum şi 13 microbuze şcolare, fiind legitimate totodată peste 4900 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 228 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 24.000 de lei,  dintre care 225 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.