Actualitate
Oana Bică, vizată de “pixul” jurnaliștilor din “Școala altfel”

Patru elevi ai Liceului Teoretic “Tudor Arghezi” din Craiova au intrat, pentru câteva ore, în pielea unui ziarist. Chiar dacă anul trecut, trei dintre ei au mai făcut parte din colectivul Redacției Lupa, și de data aceasta au dorit să pășească pe teren alături de redactorii noștri.

Cei patru elevi care și-au exprimat dorința de a reveni alături de echipa Lupa timp de o săptămână “pe teren” au fost primiți miercuri dimineață, pentru realizarea unei documentări, de vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana Bică. “Mă onorează această vizită și în același timp sunt încântată că tineri elevi de clasa a XI-a își doresc să afle cum funcționează o instituție precum cea a Consiliului Județean Dolj. Din exterior, lucrurile par simple însă oamenii trebuie să înțeleagă faptul că de la stadiul de proiect la cel de investiție, trebuie să parcurgem mai multe etape importante, cu ajutorul specialiștilor noștri. Am dorit să le prezint tinerilor ce doresc să afle cum este o zi din activitatea unui jurnalist domeniile mele de activitate, le-am prezentat activitatea instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Dolj, dar i-am și invitat la o nouă expoziție pe care Muzeul Olteniei o va deschide în cursul acestei săptămâni, cu finanțare din partea CJ Dolj”, a declarat Oana Bică.

 

Informații în exclusivitate

În timpul vizitei în Consiliul Județean Dolj, cei patru “reporteri” au aflat că specialiștii IT ai instituției și-au luat măsuri de precauție ca rețeaua de calculatoare să nu fie afectată de atacurile cibernetice ce au avut loc în ultimele zile la nivel mondial. Prin urmare, luni, atunci când au revenit la lucru funcționarii Consiliului Județean Dolj, din motive de securitate, nu au avut acces la internet. Totodată, elevii au vizitat și camera unde sunt depozitate serverele instituției. De asemenea, aceștia vor lua parte și la conferința de presă susținută de reprezentanții Consiliului Județean Dolj și Muzeului Olteniei cu prilejul inaugurării unei noi expoziții permanent, găzduită de instituția de cultură.

Ca și anul trecut, “articolele” ce urmează a fi scrise de cei patru elevi vor fi publicate în paginile ziarului nostru. “Mie mi-a făcut mare plăcere să răspund la întrebările foarte bune ale elevilor pe care dumneavoastră i-ați găzduit în cadrul activității Școala Altfel și abia aștept să văd dacă răspunsurile mele au fost pe măsura așteptărilor lor”, a mai precizat Oana Bică, vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj. Ca și în anii precedenți, pentru a deveni ziariști pentru o săptămână, elevii de clasa a XI-a au fost îndrumați către redacția Lupa de profesorul de limba și literatura română Alina Vîlceanu, de altfel ziarul nostru având un parteneriat de colaborare cu Liceul Teoretic “Tudor Arghezi” din Craiova.

Despre Școala Altfel

Conform Metodologiei, Programul național „Școala altfel” are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia fiecărei unități de învățământ, conform ordinului ministrului educației naționale și cercetării științifice privind structura anului școlar, „Școala altfel” este un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari/elevilor. Cadrele didactice vor proiecta, testa și evalua abordări eficiente pentru dezvoltarea acestor competențe și abilități.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.