Actualitate
Olt: 11 dosare penale pentru nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice

În perioada 26 noiembrie 2020 – 8 ianuarie 2021, polițiștii au efectuat acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale. Au fost vizate persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializau ambulant articole pirotehnice.

Activităţile au avut scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2020/2021.       

 

În această perioadă au fost întocmite 11 de dosare penale și au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.000 de lei.

 

De asemenea cu ocazia controalelor efectuate, au fost ridicate în vederea confiscării peste 900 de kg de materiale pirotehnice, în valoare de 22.700 de lei.

 

Din cauza nerespectării legislației privind articolele pirotehnice, două persoane au suferit vătămări.

 

Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an.     

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.