Actualitate
Orban: Faptul că s-a luat decizia CCR nu înseamnă că nu se mai dau amenzi

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi la Craiova, că polițiștii, jandarmii și polițiștii locali vor mai aplica amenzi dacă populația nu va respecta prevederile ordonanțelor militare.

“Noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat decizia CCR nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Se dau amenzile la nivelul anterior ordonanței de urgență”, a spus joi premierul Ludovic Orban, întrebat despre modul în care polițiștii îi vor sancționa pe cei care nu respectă prevederile ordonanțelor militare. Practic, amenzile vor fi cele prevăzute de OUG 1 / 1999. Reacția lui Orban vine după ce Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea Avocatului Poporului împotriva OUG 34/2020, actul normativ prin care guvernul a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare și a condițiilor de ieșire din case în perioada stării de urgență.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.