Actualitate
Pelerinaj pentru elevii Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din municipiul Băilești

Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din municipiul Băilești a organizat marți, 5 iunie, un pelerinaj de o zi pentru un număr de 34 de elevi din cadrul unității de învățământ.

Cu acest prilej, în cadrul activității cultural - religioase coordonate de profesorii la disciplina religie Popescu Marioara și Anghelache Dan, copiii au vizitat Mănăstirea Lainici din județul Gorj, Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara, cât și operele marelui sculptor Constantin Brâncuși, din Târgu Jiu. Astfel, copiii s-au închinat la moaștele Sfântului Irodion și la Icoana Maicii Domnului Grabnic-Ascultătoare de la Manastirea Lainici și au ajuns la mormântul Părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop. „Activitatea a avut drept scop promovarea valorilor culturale și spirituale, și ne bucurăm să îi putem implica în acțiuni prin care să îi apropiem și mai mult de Dumnezeu și de Biserică. Copiii s-au rugat la Sfântul Irodion, Ocrotitorul Mănăstirii Lainici, au aflat despre viața sfântă pe care Sfântul Cuvios a avut-o și despre canonizarea «Luceafărului de la Lainici»”, a declarat prof. Marioara Popescu, la disciplina religie.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.