Actualitate
“Pescăruşul” lui Cehov revine la TNC

Spectacolul “Pescăruşul”, de A.P. Cehov, în regia lui Yiannis Paraskevopoulos revine pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova duminică, 14 ianuarie, începând cu ora 19.00, în sala “Amza Pellea”.

Versiunea scenică a acestui spectacol cu piesa „Pescărușul” de A.P.Cehov, se bazează pe traduceri semnate de Mașa Dinescu, Moni Ghelerter și R. Tegulescu. Decorul și costumele sunt semnate de Lia Dogaru, iar asistent de regie este tânărul actor Laurențiu Tudor, care a mai lucrat cu Yiannis Paraskevopoulos și la spectacolul „Lysistrata”. Din distribuția de excepție a spectacolului fac parte actorii Cerasela Iosifescu, Iulia Colan, Sorin Leoveanu, Vlad Udrescu, Valentin Mihali, Iulia Lazăr, Adrian Andone, Anca Dinu, Dragoș Măceșanu, Eugen Titu, Cătălin Vieru. Muzica spectacolului este special creată de compozitorul grec Manos Milonakis, care se află la cea de-a treia colaborare cu regizorul Yiannis Paraskevopoulos, el compunând și muzica spectacolelor „Absurd Person Singular”, de Alan Ayckbourn (adaptări muzicale; la Teatrul Național al Greciei de Nord, Salonic, 2014), compune muzică originală pentru piesa „Zyklon sau destinul”, de Thanassis Triaridis (la Teatrul BlackBox / Teatrul Alkmini, Salonic / Atena, 2015).

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.