Actualitate
Plutonier ISU Dolj, prins cu șpagă

Un bărbat din Craiova este cercetat penal pentru infracțiunea de trafic de influență, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 300 de dolari cu scopul de a-i facilita altei persoane plata unor taxe vamale. Bărbatul, în vârstă de 46 ani, plutonier adjutant în cadrul ISU Oltenia, a pretins unei persoane suma de 300 de dolari americani pentru a interveni la Vama Craiova, unde a lăsat să se înțegeagă că ar avea influență. Acesta a fost prins în flagrant când a primit suma menționată și a fost reținut pentru 24 de ore.

Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului militar desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timişoara, au procedat la prinderea în flagrant a unui bărbat, în vârstă de 46 ani, din mun.Craiova, plutonier adjutant în cadrul ISU Oltenia, în timp ce primea suma de 300 dolari de la un martor denunțător, pentru a-i facilita plata unor taxe vamale mai mici la Vama Craiova, în baza unor relații de prietenie care le are cu angajaţi ai acestei instituţii. În fapt, la data de 15.07.2019, o persoană a sesizat faptul că un subofiţer în cadrul ISU Oltenia, i-a pretins suma de 300 de dolari americani pentru a-i facilita plata unor taxe vamale mai mici pentru un autoturism de lux adus din Statele Unite ale Americii, prin prisma cunoştinţelor pe care le are la Vama Craiova. În cauză a fost sesizat unitatea de parchet competentă, fiind dispusă organizarea şi realizarea activităţii de surprindere în flagrant a făptuitorului. Imediat după ce a primit suma de bani menționată. Ulterior, subofițerul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timişoara - Secţia Craiova, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, fiind dispusă reținerea acestuia pentru 24 de ore. Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. La realizarea activității s-a beneficiat de sprijinul B.O.S. Craiova.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.