Actualitate
PNL Dolj somează public organizaţia PSD Dolj să respecte legea

După ce Tribunalul Dolj a respins, miercuri, 12 august, dosarul de candidatură al lui Flori Ovidiu Aurelian la funcţia de primar al comunei Işalniţa, PNL Dolj somează public organizaţia PSD Dolj să respecte legea şi regulile democraţiei şi să nu mai încerce să-şi inducă în eroare propriul electorat.

Reamintim că această candidatură propusă de PSD, pentru primăriile din Dolj, nu este singulară, iar PNL Dolj a pregătit mai multe contestaţii împotriva unor persoane declarate incompatibile prin decizii de instanţă definitive şi care doresc să acceadă din nou în funcţii publice.

O astfel de situaţie este şi la Poiana Mare, iar contestaţia PNL Dolj prin care a solicitat respingerea dosarului de candidatura depus de numitul Vintilă Marin, candidat din partea PSD la funcţia de primar/consilier local al comunei Poiana Mare, jud. Dolj, a fost admisă de către Biroul Electoral de Circumscripţie Poiana Mare.

În fapt, Vintilă Marin, fost primar al comunei Poiana Mare, se află în conflict de interese, potrivit Deciziei ÎCCJ 6340/11.12.2019, motiv pentru care mandatul de primar al acestuia a încetat înainte de termen.  Instituţia Prefectului Dolj a emis Ordinul nr.65/05.02.2020 prin care a constatat încetarea de drept înainte de termen a mandatului de primar.

PNL Dolj are pregătite încă 6 contestaţii împotriva unor persoane declarate incompatibile prin decizii de instanţă definitive şi care doresc să acceadă din nou în funcţii publice:

1.         Mihai Cotea – fost consilier local în cadrul Consiliului Local Municipal Calafat, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 2540/14.06.2018   

2.    Adam Atanasie – fost primar al comunei Goiești, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 788/12.02.2020;

3.    Dică Dan Viorel – fost primar al comunei Pielești, incompatibil, potrivit deciziei ICCJ 4729/15.10.2019

4.    Dincă Dumitru – fost primar al comunei Drăgotești, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 1709/28.03.2019;

5.    Giurcă Eugen – fost primar al comunei Sălcuța, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 1652/27.03.2019;

6.     Purcaru Alexandru – fost viceprimar al comunei Botoșești-Paia, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 4097/23.11.2018

 

PNL Dolj va face toate demersurile legale pentru a împiedica vicierea alegerilor prin depunerea unor candidaturi prin care sunt încălcate decizii definitive ale ICCJ şi atragem atenția reprezentanților partidelor politice să respecte aceste decizii şi să nu susțină candidați aflați în contradicție cu prevederile legale.

      

      Ștefan Stoica

      Președintele PNL Dolj

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.