Actualitate
Poliţiştii de la economic, acțiune pentru prevenirea faptelor ilicite de comerţ

Marți, 11 februarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au desfăşurat o acțiune, în Craiova, pentru prevenirea ilegalităților ce se comit cu ocazia amanetării și comercializării metalelor prețioase.

"Pentru neregulile constatate, poliţiştii de la economic au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 43.000 de lei.

De asemenea, ca măsuri complementare, poliţiştii au confiscat 262 gr. de aur şi suma de aproximativ 290 de lei.

În urma controlului efectuat la punctul de lucru al unui agent economic din Craiova, s-a constatat că acesta deținea mai multe contracte de amanet ale căror termene de valabilitate erau expirate și pentru care nu întocmise note de recepție și constatare diferențe.

Societatea a fost sancționată contravențional cu suma de 20.000 lei conform prevederilor Legii 12 din 1990, dispunându-se totodată confiscarea cantității de 244 grame aur, în valoare de 48.800 lei, aferentă contractelor de amanet expirate și neevidențiate în contabilitatea societății", se arată în comunicatul IPJ DOLJ. 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.