Actualitate
Protest al grefierilor din Dolj

Mii de grefieri au protestat în fața instanțelor și a parchetelor, în întreaga țară, miercuri, 18 decembrie. Aceștia sunt nemulțumiți de proiectul de lege prin care se abrogă pensile speciale, proiect adoptat de Comisia de muncă și protecție socială a Camerei Deputaților. Și în fața tribunalului Dolj, aproximativ 100 de persoane au ieșit pe treptele Tribunalui Dolj pentru a protesta.

Grefierii doljeni au început protestul la ora 10:00, în fața sediului Tribunalului Dolj, au afișat mesaje :”Grefierii nu au pensie specială, au pensie ocupațională”, „Justiția nu se poate înfăptui fără grefieri!” și au amenințat cu blocarea ședințelor de judecată. ”Miercuri, 18 decembrie 2019, începând cu ora 10:00, peste 6000 de grefieri vor ieşi în faţa instanţelor şi a parchetelor la nivel naţional, pe timpul activităţii Plenului Camerei Deputaţilor, timp în care vor fi închise arhivele şi registraturile şi suspendate şedinţele de judecată. Motivul îl reprezintă soluţia adoptată de către Comisia de muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor de adoptare a proiectului de lege PL-x 292/2019 care priveşte abrogarea pensiilor de serviciu şi pentru personalul auxiliar de specialitate (grefieri) din sistemul judiciar”, au anunţat într-un comunicat anterior sindicatele grefierilor.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.