Actualitate
Protest pe acoperiș! Vor să plece acasă din carantină

Aflați de 14 zile într-un centru de carantină din Craiova, mai multe persoane s-au urcat pe acoperișul clădirii, nemulțumiți de faptul că Direcția de Sănătate Publică Dolj nu le-a înmânat avizele epidemiologice care le-ar permite să plece acasă. 

Reprezentanții DSP Dolj au explicat că toate avizele celor în cauză au fost întocmite si le vor fi înmânate în scurt timp, astfel că toți vor fi apți pentru a ieși din carantină. 

"Am discutat cu colegele și au plecat către centru. Au făcut acele avize epidemiologice de ieri, au fost la semnat și au venit. Este un volum mare de muncă și la noi. Probabil și dumnealor și-au pierdut răbdarea și vor să plece acasă.  Toate persoanele sunt clinic sănătoase”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu De asemenea, DSP Dolj a venit cu următoarele precizări: 

- persoanele carantinate în centrul au sosit în ţară în pe parcursul zilei de 26.03.2020 din zone roşii din Europa legate de infecţia cu coronavirus. În conformitate cu OMS nr. 414/2020 modificat prin OMS 497/2020 au trebuit să efectueze o perioadă de 14 zile de carantină instituţionalizată.

- în această perioadă s-a asigurat de către DSP Dolj triaj epidemiologic zilnic şi monitorizarea stării de sănătate a fiecărei persoane carantinate prin echipe de medici formate din medic şi asistent şcolar delegaţi pe această perioadă a situaţiei de urgenţă la DSP Dolj. Toate persoanele au prezentat stare de sănătate bună, au fost afebrile şi asimptomatice pentru infecţia cu coronavirus.

- în această dimineaţă s-a efectuat din nou controlul medical al acestor persoane, în funcţie de perioada din zi în care au sosit iniţial în centrul de carantină.

- pentru o parte din persoane, avizele epidemiologice au fost eliberate conform orei de intrare în carantină. Având în vedere acest lucru, aceste persoane în cauză s-au arătat nemulțumite. Menţionăm că în conformitate cu ordinele mai sus menţionate, aceştia trebuie să efectueze fix 14 zile de carantină. 

- aceste persoane au ieşit din camere, au accesat ieşirea de pe acoperişul hotelului pe care în mod normal administratorul locaţiei era obligat să o blocheze şi au protestat cu privire la întârzierea primirii avizelor epidemiologice şi a faptului că nu au primit masa de prânz aşa cum era prevăzut pentru ziua de astăzi în contractul încheiat cu proprietarul hotelului.

- aceste avize au fost înmânate reprezentanţilor Poliţiei Locale pentru a fi înmânate persoanelor carantinate în aşa fel încât acestea să poată părăsi locaţia de carantină, funcție de ora la care au fost primite în urmă cu 14 zile în centrul de carantinare. 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.