Actualitate
RAADPFL taie copacii periculoși, Gabi Rizea îi transformă în opere de artă

RAADPFL Craiova, Secția Zone Verzi, a demarat în urmă cu două săptămâni, acțiunea de tăiere a arborilor uscați care reprezintă un real pericol pentru vizitatorii Parcului Tineretului, din Craiova. Au existat însă foarte multe rugăminți și de la craioveni care au solicitat tăieri de arbori uscați în diferite cartiere ale Craiovei. Din cauza vremii nefavorabile, a vântului, s-a intervenit de urgență pentru evitarea accidentelor. Au fost făcute programări pentru tăieri de arbori până în luna martie 2018.

 În Parcul Tineretului, 87 de copaci din specia stejar și frasin au fost identificați de către specialiștii Ocolului Silvic Craiova ca reprezentând un pericol pentru cetățeni, motiv pentru care au fost tăiați. “Activitatea RAADPFL Craiova este conformă cu prevederile HCL nr. 132/2006 și Caietului de Sarcini privind Amenajarea, Întreținerea și Înfrumusețarea Zonelor Verzi din municipiul Craiova. Activitatea de tăiere a arborilor de la nivelul solului este executată numai de către lucrători calificați din cadrul echipei de intervenție, specializată pentru astfel de lucrări, în baza constatărilor proprii sau la sesizarea întemeiată a cetățenilor. Constatarea este susținută de Protocolul încheiat între reprezentanții Agenției Regionale de Protecția a Mediului Craiova, Primăria Municipiului Craiova și RAADPFL Craiova”, a precizat Aurelia Filip, director RAADPFL Craiova.

Conform Articolului 3, punctul 5, din Caietul de Sarcini privind Amenajarea, Întreținerea și Înfrumusețarea Zonelor Verzi din municipiul Craiova astfel de intervenții pot fi executate în următoarele situații: arbori uscați sau parțial uscați, arbori la care prin intervenții mecanice sau manuale a fost afectat sistemul radicular; arbori care prin dezvoltarea sistemului radicular afectează grav rețelele de canalizare, termoficare, electrice sau de telefonie, dovedite prin act de constatare de către instituțiile abilitate; arbori care prin dezvoltarea sistemului radicular afectează zona subterană de rezistență a clădirilor sau a infrastructurii, dovedite prin act de constatare a instituțiilor abilitate; arbori cu modificări morfo-fiziologice: scorburoși, despicați, înclinați mai mult de 70%, îmbătrâniți prematur;

Arbori care prin dezvoltarea exagerată a coroanei afectează fațadele sau acoperișul clădirilor” – Art. 3, punctul 5.

Intervenții și în alte parcuri

În perioada următoare, echipa Fasonări Arbori va demara tăieri de arbori uscați care prezintă un real pericol pentru cetățeni în Parcul de lângă Catedrala Sfântul Dumitru, acolo unde 26 de copaci pun în pericol integritatea trecătorilor. “Avem noi surprize pentru craiovenii care aleg să profite de vremea frumoasă și ies la plimbare în Parcul Tineretului. Artistul Gabi Rizea, inginer silvic și sculptor în lemn cu drujba, angajat RAADPFL Craiova, transformă trunchiul de copac în operă de artă”, a mai precizat Aurelia Filip.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.