Actualitate
Restaurantele din Craiova care au fost incluse în celebrul ghid Gault&Millau

Ghidul Gault&Millau este un ghid gastronomic internațional, care a fost publicat pentru prima dată în Franța, în urmă cu 50 de ani. Ideea le-a aparținut lui Henri Gault și Christian Millau, doi jurnaliști pasionați de arta culinară. Ghidul a fost promovat de chefi celebri, printre care și Paul Bocuse, iar în acest moment este prezent în peste 25 de țări de pe cinci continente. În România, este cea de-a doua ediție a ghidului, cu un număr dublu de restaurante selectate, față de 2018.

Pe 24 iunie a avut loc gala Gault&Millau, în cadrul căreia a fost lansată ediția 2019 a ghidului de restaurante pentru România. 275 de restaurante și localuri POP din 15 orașe au fost selectate în ediția 2019 a celebrului ghid. O echipă mixtă de 17 evaluatori români și internaționali au selectat localurile care au primit puncte și bonete cu echivalare și recunoaștere internațională. Restaurantele primesc puncte de la 0 la 20, dar doar cele care depășesc 10 puncte sunt incluse în ghidul Gault&Millau. De asemenea, se mai acordă și bonete, respectiv 1 bonetă pentru localurile cu note între 11 și 12.5, 2 bonete pentru cele cu note între 13 și 14.5, 3 bonete pentru restaurantele cu note între 15 și 16.5, 4 bonete pentru cele cu note între 17 și 18.5. Punctajul maximum de 5 bonete se acordă pentru restaurantele cu note între 19 și 19.5, iar cele cu punctaj între 10 și 11 nu sunt recompensate cu bonete. Pe lângă restaurante, pe listă mai apar și localurile POP, care nu primesc puncte și nici bonete. Acestă categorie separată este descrisă ca o experiență mai relaxantă decât cea a unui restaurant, deși meniul este, de asemenea, foarte important. 

În premieră, din Craiova au fost selectete patru restaurante în Ghidul Gault&Millau 2019: Epoca Steak House&Wine, Excelsior, Nobel Cuisine și The Manor. De asemenea, la secțiunea POP, Iberico și Craft Pub au fost incluse pe lista francezilor. Localurile craiovene s-au remarcat prin meniul special, serviciu, raportul calitate-preț, dar și atmosferă. 

"După ce a petrecut aproape un deceniu în Spania și a revenit în țară pentru a câștiga MasterChef, Andrei Voica s-a stabilit în Craiova, unde a deschis în 2017 Nobel Cuisine. Meniul este parțial dedicat bucătăriei spaniole, dar propune și o varietate de hit-uri internaționale. Paella respectă rețeta originală și e generoasă cu fructele de mare. Vita în stil sud-american picanha este fragedă, suculentă și totodată crocantă la exterior, bine completată de ardeii proaspăt copți", este descris conceptul Nobel Cuisine, creat de chef Andrei Voica.

Epoca Steak House&Wine este un restaurant de fripturi și vinuri, meniul fiind realizat de chef Jakob Hausmann. "Un nou univers în care se contopesc pasiunea pentru gătit, cheful de a trăi în felul tău, viu și emoționant, acorduri fine de jazz și swing, un pretext excelent pentru mine de a concepe un meniu liber, ușor adaptabil, pentru toate gusturile. Un restaurant chic, cu foarte mult bun gust şi armonie, devine un vis împlinit la Epoca", este descrierea făcută de bucătarul elvețian. "Fie că alegi un preparat cu specific mediteranean, fructe de mare sau ceva tradițional, satisfacem cele mai selecte gusturi pentru că ştim că numai astfel se creează poveşti speciale. Fie că alegi un preparat cu specific mediteranean, fructe de mare sau ceva tradițional, satisfacem cele mai selecte gusturi", este descrierea celor The Manor, care își așteaptă într-o casă boierească, monument istoric, construită în 1911. "Restaurantul funcționează într-o casă monument istoric, construită în anul 1911 de familia boierului Ghizdăvescu. Oferă un meniu diversificat din bucataria internațională, bazat pe fructe de mare și carne de vită black angus. Restaurantul se află în top 3 localuri din Craiova pe trip advisor. La baza acestui concept stă o echipă formată din tineri pasionați de arta culinară", a declarat managerul localului Marius Bănică

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.