Actualitate
S-a încheiat Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat 2019

Astăzi a avut loc festivitatea de premiere a Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat 2019. La competiția de prim ajutorpe primele trei poziții s-au clasat reprezentanții ISU Mureș, locul 3, locul secund Vâlcea, iar câștigătorii au fost cei de la ISU București-Ilfov.

Echipele au avut de rezolvat scenarii simple și complexe, menite să pună în evidență competențele profesionale: unul de descarcerare a victimelor dintr-un vehicul ca urmare a unui accident rutier, iar cel de-al doilea constând în acordarea primului ajutor. La competiție au participat echipaje de pompieri militari din cadrul a 16 inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă din țară. 

Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat Festivitatea de închidere a celei de-a VIII-a ediții a Competiţiei Naționale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, derulată la Craiova în perioada 02 - 04 octombrie. La proba „Descarcerarea din vehicule”, câştigătorii sunt: Locul I: lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureș; Locul II: lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa; Locul III: lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă București-Ilfov. La proba „Acordarea primului ajutor calificat”, câştigătorii sunt: Locul I: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă București-Ilfov; Locul II: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea; Locul III: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureș. „Cea mai bună echipă de servanţi” – ISU Mureș. „Cea mai bună echipă de paramedici” – ISU Dâmboviţa. „Cel mai bun comandant de echipaj” – ISU Mureș. Echipajul de voluntari la proba „Acordarea primului ajutor calificat”, câştigătorii sunt: Locul I: lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă București-Ilfov; Locul II: lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arges; Locul III: lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. Felicitări competitorilor pentru efortul depus şi rezultatele obţinute! Pe parcursul celor două zile de concurs, salvatorilor le-au fost testate abilitățile și experiența profesională dobândite la probele: ”Descarcerarea din Vehicule” și ”Acordarea Primului Ajutor Calificat”, sub arbitrajul specialiștilor din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.