Actualitate
S-a semnat contractul pentru reabilitarea Ambulatoriul Spitalulului Filantropia

Edilul Craiovei, Mihail Genoiu, și Mihaela Bogheanu, din partea Agenției de Dezvoltare Regională, au semnat, vineri, contractul de finanțare pentru reabilitarea Ambulatoriul Spitalulului Filantropia din Craiova. Proiectul are o valoare de peste 11 milioane lei, fondurile fiind accesate prin Programul Operaţional Regional.

Principalele lucrări care se vor realiza la Ambulatoriul Spitalului Fialntropia sunt consolidarea clădirii, realizarea unui lift exterior, realizarea unei rampe de acces la intrarea pricipală, iar pe scara interioara se va monta un elevator tip rampă, pentru persoanele cu dizabilitati. De asemenea, amenajate, la parter şi etaj, grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi, recompartimentari interioare şi dotari în cabinete. "Acest proiect este de o mare însemnătate pentru noi, având în vedere problemele multiple probleme legate de spațiile de la Filantropia. După cum știți, activitatea de ambulatoriu se desfășoară provizoriu într-o clădire care a fost dezafectată acum doi ani de zile și dată lor în folosință. Proiectul are o valoare de aproximativ 11 milioane de lei, din care valoare nerambursabilă este de 98%. Cuprinde ample acțiuni asupra clădiri, de la lucrări de consolidare, modernizare tâmplărie, refacere finisaje interioare și exterioare, refacere instalațiilor sanitare, lucrări amplasarea unui lift exterior, scară interioară, sisteme de climatizare și dotarea cu aparatură de ultimă genereție mși cu mobilier medical. La acest contract de finanțare avem deja proiectul de execuție actualizat", a explicat Mihail Genoiu.

„Proiectul îşi propune creşterea calităţii serviciilor de îngrijire medicală primară acordată persoanelor cu acces deficitar la serviciile de sănătate din municipiul Craiova prin reabilitarea şi modernizarea Pavilionului în care va fi relocat Ambulatoriul aferent Spitalului Clinic Municipal Craiova şi Îmbunatăţirea accesului la serviciile preventive şi de îngrijire medicală primară oferite în cadrul Ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal, a tuturor categoriilor de persoane, în special a celor cu venituri mici din municipiul Craiova. Reabilitarea ambulatoriului va permite accesul persoanelor dezavantajate socioeconomic din municipiul Craiova, cu acces redus la servicii sau cu nevoi medicale neacoperite, la servicii de sănătate primare şi de terapie de prima linie la standarde europene. De asemenea, prin reabilitarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Municipal Craiova se urmăreşte eficientizarea sistemului de sănătate din municipiul Craiova, prin reducerea numărului de internări ce pot fi evitate”, conform Primăriei Craiova.

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.