Actualitate
S-au demarat procedurile pentru reabilitarea Colegiului “Carol I”

Municipalitatea craioveană a demarat licitația pentru reabilitarea clădirii în care funcționează Colegiul Național “Carol I” și Opera Română Craiova. Reprezentanții Primăriei Craiova au solicitat finanțare de la Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Tot cu bani de la Ministerul Dezvoltării vor fi modernizate mai multe artere din Bănie.

Primarul interimar al municipiului Craiova Mihail Genoiu speră ca în anul 2017 să fie începute lucrările de modernizare a clădirii monument istoric din centrul Băniei în care funcționează Colegiul Național “Carol I”. “S-a demarat licitația pentru Colegiul Carol I, s-a suit pe sistemul electronic al achizițiilor publice, o investiție pentru care a fost prevăzută o perioadă de cinci luni pentru proiectare, după care va fi partea de execuție. Să sperăm că nu vor fi contestații și anul acesta o să fie demarate lucrările de execuție. În primele zile ale săptămânii viitoare este termenul la acordul cadru pentru cele 87 de străzi, care este mult așteptat. Astfel, vom putea intra în străzile din periferie. Cred că că zilele acestea se va elibera și autorizația de construcție pentru străzile Henry Ford și Gîrlești pe care se va începe acțiunea de modernizare. O să fie ceva deranj dar se intră puternic în ele. Lucrăm la proiectele pe fonduri europene”, a declarat Mihail Genoiu.

Bani europeni pentru modernizarea transportului public

Reprezentanții municipalității se pregătesc să finalizeze mai multe proiecte pentru a atrage finanțare europeană. Printre obiectivele vizate se numără și modernizarea parcului auto al RAT Craiova. “Am fost într-o vizită de lucru la RAT Craiova împreună cu viceprimarul Adrian Cosman și administratorul Sorin Manda și am discutat de caietele de sarcini de propunerile tehnice pe care le au de făcut cei de aici pentru accesarea fondurilor europene, în special ne referim la achiziția cel or 50 de autobuze și zece tramvaie, dar și a căilor de rulare, a stațiilor de redresare, a tot ce ține de mijloacele de transport în comun”, a mai precizat Mihail Genoiu. Edilul susține că muncipalitatea craioveană va continua și anul acesta lucrările de anvelopare a scărilor de bloc din Bănie, existând deja solicitări din partea unor asociații de proprietari. “Avem și 28 de blocuri pentru care au fost depuse hotărâri ale Adunării Generale a Asociațiilor pentru reabilitare și pentru care vom demara foarte curând procedurile de achiziție pentru studiul DALI. Destul de aproape, dar nu finalizate și celelealte caiete de sarcini pentru reabilitarea primăriei și a sediului de la Palace. Aceste două clădiri și nici Colegiul Carol I nu pot fi finanțate din fonduri europene din cauză că axele au prevăzut ca monumentele istorice să fie reabilitate cu sume până în cinci milioane euro, aceasta a fost o condiție în care nu puteam să încadrăm niciunul din proiecte, iar a doua condiție era ca în ele să nu se desfășoare activități de învățământ, nici administrative”, a subliniat Mihail Genoiu. Totodată, pentru modernizarea mai multor artere din municipiul Craiova, Executivul Primăriei a solicitat bani de la Ministerul Dezvoltării. “Craiova are prins pe PNDL și am solicitat până în 22 martie bani pentru reabilitări de străzile de care vorbim, Henry Ford, Gîrlești, Eliza Opran, Razem, Izvorul Rece, Alecu Russo, pentru toate aceste străzi pe care le vom reabilita anul acesta”, a conchis Mihail Genoiu.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2018 Lupa. Toate drepturile rezervate.