Actualitate
Sancțiuni de 47. 000 de lei aplicate de jandarmii craioveni în luna mai

Jandarmii craioveni au aplicat un număr de 54 de sancțiuni contravenţionale în valoare de 47.000 de lei, în luna mai a acestui an, în urma misiunilor de ordine publică executate în zonele de competență.

Jandarmii au constatat fapte contrare legii, ce se încadrează atât în regimul contravențional, cât și în cel infracțional.

      Au fost aplicate un număr de 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 47.000 de lei. Încadrarea juridică a acestora este legea 61/1991 privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, odonanța de urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, dar și legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite.

      Tot în contextul faptelor contrare legii, dar care se încadrează în regimul infracțional, jandarmii au constatat un număr de 6 infracțiuni, în baza legii nr. 86/2006 privind Codul Vamal și a legii nr.84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, ulterior fiind întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală.

     În perioada următoare, misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială, precum și depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.