Actualitate
Săptămână de foc pentru SCM Craiova

Echipa lui Bogdan Burcea are ocazia să tranşa duelul pentru locul secund în Liga Florilor şi poate obţine calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF.

Săptămâna în curs este cea mai importantă pentru handbalistele de la SCM Craiova, care în decurs de 4 zile îşi pot decide soarta acestui sezon. Joi, de la ora 17.30 (în direct la TVR HD), fetele lui Bogdan Burcea vor disputa derby-ul oltenesc şi totodată cel pentru locul 2, cu HCM Rm. Vâlcea, formaţie antrenată de craiovenii Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora, cei care au dus prima dată SCM Craiova în cupele europene, acum trei ani. Chiar dacă Mitică Berbece, secundul lui Bogdan Burcea, spune că nu va fi un meci decisiv, va fi greu de crezut că în cazul unui eşec în faţa echipei vâlcene, SCM Craiova va mai putea recupera diferenţa de 6 puncte. „Pentru noi acesta va fi al zecelea meci în 2018, iar pentru Vâlcea al cincelea. Este o echipă mai proaspătă, în formă, cu jucătoare tehnice, cu antrenori buni. Pentru noi este un meci de șase puncte. O victorie ne-ar duce pe locul doi, o înfrângere ne-ar putea face să cădem pe locul patru. Nu cred că acest meci va fi decisiv pentru locul doi, se mai pot întâmpla multe, dar pentru liniștea echipei noastre ar fi extraordinar să câștigăm“ a prefaţat Berbece derby-ul din Polivalentă.

Duminică, de la ora 15, fetele noastre vor juca în Danemarca, împotriva lui Randers, pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF. Ar fi o performanţă istorică pentru echipa din Bănie să ajungă unde se află deja o altă echipă din România, HC Zalău. Craiova are nevoie de un punct în ţara lui Hamlet pentru a ajuge în sferturi. Dacă pierde la Randers, pentru a se califica mai departe formaţia din Bănie are nevoie de o victorie a lui Brest contra lui Kuban. La egalitate de puncte, contează meciurile directe, iar dacă primele trei echipe sunt la egalitate se face clasament în 3, atunci mai departe merg Brest şi Craiova, deoarece au rezultate mai bune contra lui Kuban. Clasamentul înaintea ultimei runde arată astfel: 1. Brest 6 puncte, 2. SCM Craiova 6 puncte, 3. Kuban 6 puncte, 4, Randers 2 puncte.

 

Brest n-a supravieţuit în „infernul de la Craiova”

 

Sâmbăta trecută am asistat la cel mai important, mai palpitant, mai tensionat meci de la deschiderea Polivalentei, în care handbalistele Craiovei şi-au purtat fanii de la agonie la extaz. Peste 4.000 de craioveni au trăit o seară cu adevărat dramatică, la meciul câştigat in extremis, scor 16-15 (5-9), de SCM Craiova contra franţuzoaicelor de la Brest Bretagne, în penultima etapă a grupelor Cupei EHF.  Fanii s-au pregătit de sărbătoarea ultimului meci din grupe pe teren propriu al favoritelor şi au umplut încă o dată Polivalenta, concepând şi o coregrafie specială. Oaspetele au condus permanent, iar în minutul 50 aveau 15-11, când Bogdan Burcea a cerut time-out, şi-a mobilizat jucătoarele, care nu aveau să mai primească vreun gol până la final şi au marcat de 5 ori, obţinând o victorie în care poate nici ele nu mai credeau. Paradoxal, succesul a venit în condiţiile în care cele mai bune jucătoare ale echipei, Florianu şi Ardean, au avut o prestaţie modestă. Au evoluat pentru SCM Craiova: Dumanska, Stanciu (portari), Vizitiu 3 goluri, Klikovac 3, Rădoi 2, Nikolic 2, Ţicu 2, Ardean 2, Trifunovic 1, Florianu 1, Şelaru, Pricopi, Popescu, Tudor.

Francezii au rămas şocaţi de modul frenetic în care craiovenii şi-au susţinut echipa, nelipsind momentele de ostilitate faţă de adversar. Site-ul oficial al echipei franceze notează: „Brest s-a temut de această deplasare în România şi în special de atmosfera din sală şi la acest capitol temerile i s-au confirmat. Dacă infernul ar avea un nume, cu siguranţă ar purta numele sălii din Craiova! Bretonele nu au avut parte de o asemenea atmosferă în scurta lor istorie în cupele europene. Controlând meciul timp de 50 de minute, nu le-au permis celor 4.500 de fani, încinşi de un crainic în transă, să se aprindă decât după pauză. Dar a fost suficient pentru a le împinge pe românce spre o victorie scurtă, ce le pune într-o poziţie bună pentru sferturile de finală”.

Antrenorul Laurent Bezeau spune că publicul de la Brest „nu a fluierat vreodată o jucătoare”, în timp ce la Craiova a experimentat ceva ieşit din comun: „Nu am mai trăit aşa ceva şi cred că nici jucătoarele mele, a fost o atmosferă foarte greu de înţeles. Nu ne-am dorit ca publicul să se inflameze”. Trei campioane mondiale cu Franţa a avut în teren Brest, una dintre ele fiind portăriţa Cleopatre Darleux, care a avut intervenţii incredibile, iar la final a avut o declaraţie plină de fair play: “Atmosfera nu ne-a deranjat, a fost frumos să jucăm într-o astfel de atmosferă. Echipa Craiovei a fost motivată, ambele echipe au fost apropiate ca valoare”.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.