Actualitate
Se semnează contractul de execuție pentru drumul expres Craiova-Pitești

Consiliul Județean Dolj este gazda evenimentului de semnare a documentației  ce asigură realizarea primului tronson al drumului expre Craiova-Pitești. 

 

La semnarea documentelor a fost prezent Narcis Neaga, director CNAIR şi reprezentanţii celor trei firme câştigătoarele pentru executarea tronsonului 1 şi 2 din drumul expres Craiova-Piteşti.

Tronsonul 1 are o lungime de  17,7 km (km 0+000 - km 17+700 și are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești. Tronsonul 2 cu o lungime de  39,85 km (km 17+700 - km 57+550) și are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final, după Municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Slatina și Valea Mare. Tronsonul 2 este împărțit în 2 loturi, după cum urmează: Lotul 1 cu o lungime de 18,5 (km 17+700 – Km 36+200) și Lotul 2  îm lungime de 21,35 (km 36+200– Km 57+550).

Prin execuția lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin cea a lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirectionarea traficului în afara localităților. Câștigătorul desemnat pentru Tronsonul 1 este TIRRENA SCAVI S.p.A. (ITALIA) cu o valoare a ofertei de 358.179.480,69 LEI fără TVA, echivalentul a 76 milioane Euro fără TVA.

Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 - Lotul 1 este Asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL (Romania) cu o valoare a ofertei de 661.452.009,54 LEI fără TVA, echivalentul a aproximativ 141 milioane Euro fără TVA. Câștigatorul desemnat pentru Tronsonul 2 - Lotul 2 este Asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL (Romania) cu o valoare a ofertei de 792.189.981,56 LEI fără TVA, echivalentul a aproximativ 168 milioane Euro fără TVA. În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestor contracte este de 36 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor. Cei 3 câștigători au ofertat o perioada de garanție a lucrărilor de 7 ani. „Astăzi  putem semna trei contracte, pentru două tronsoane. Este greu de înțeles cum cineva care nu a participat la o licitație, a contestat și a câștigat, blocând un proiect de importanță națională, un proiect finanțat din fonduri europene, un proiect care ar fi trebuit să aducă multe beneficii zonei și din păcate doar două din cele patru tronsoane pot fi semnate astăzi. Orice drum expres aduce beneficii, dezvoltă zona, este deosebit de important pentru că leagă doi poli ai industriei auto din România, doi giganți și a fost o cerință nu doar a lor, ci a fost o cerință care venea de la sine. Investiția totală este de aproximativ 385 de milioane de euro, fară TVA, dintre care pentru tronsonul 1, 76 de milioane, iar pentru tronsonul 2, care are două contracte, centura Balș și Centura Slatina, aproximativ 309-310 milioane de euro. Proiectarea durează 12 luni, construcția 24 de luni, perioada de garanție fiind de 7 ani. Avem doi constructori puternici, nu cred că există dubii în ceea ce privește termenul de execuție și calitatea construcției. Undeva în luna martie-aprilie ne-au asigurat că vor finaliza proiectarea ceea ce înseamnă că execuția va începe mult mai repede”, a declarat Narcis Neaga, directorul CNAIR.

 

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.