Actualitate
Sfaturi de la poliţişti la început de an şcolar

Poliţiştii doljeni s-au aflat în mijlocul elevilor la deschiderea anului şcolar, la unităţile de învăţământ din judeţul nostru.

După o bine-meritată vacanță, copiii se gândesc că vor ajunge într-un loc care le oferă o lume a cunoașterii, a experiențelor, chiar dacă va trebui să se trezească mai devreme.

Pentru unii, este o primă experienţă, un început de drum, o ocazie de a întâlni noi colegi sau prieteni. Pentru alţii, e un moment în care sunt reluate lecțiile și vechile activități, în procesul de formare.

 A început un nou an școlar atât pentru elevi cât şi pentru cadre didactice, părinţi, poliţiști, an în care ne dorim ca parteneriatul școală – familie – poliție să reînceapă, cu implicare și încredere, astfel încât, eforturile noastre să le asigure copiilor un mediu sigur.

Astfel, poliţiştii doljeni vin în întâmpinarea elevilor cu câteva sugestii privind un comportament preventiv, care să îi ajute să evite situaţiile neplăcute care le-ar putea pune în pericol sănătatea, libertatea, siguranţa ori viaţa, lor sau prietenilor lor.

            Drumul spre şcoală

 • Nu vorbiţi cu persoane necunoscute şi nu le însoţiţi chiar dacă vă roagă sau vă promit cadouri!

 • Nu vă jucaţi cu telefonul mobil pe stradă!

 • Dacă sunteţi în pericol, strigaţi după ajutor şi cereţi sprijinul celor din jur!

 • Alegeţi-vă cu grijă prietenii cu care mergeţi la şcoală şi mergeţi mereu pe drumurile obişnuite, circulate, illuminate!

             Siguranţa rutieră

 • Traversaţi strada pe trecerea pentru pietoni fără să alergaţi şi doar după ce

v-aţi asigurat temeinic!

 • În zonele cu semafoare, traversaţi numai pe culoarea verde a acestora!

 • Nu urcaţi din mers sau din alergare în mijloacele de transport şi nici  nu coborâţi înainte de oprirea acestora în staţie !

 • Mergeţi întotdeauna pe trotuar, iar acolo unde nu există trotuare sau poteci laterale, deplasaţi-vă pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora!

 

     La şcoală

 

 • Alertaţi imediat personalul de securitate sau cadrele didactice dacă sunteţi martori la o ceartă sau la o încăierare!

 • Semnalaţi profesorilor dacă în jurul şcolii se află persoane care lovesc, ameninţă ori pretind bani sau alte bunuri elevilor!

 • Nu reacţionaţi violent dacă intraţi într-o dispută cu alţi elevi!

 • Adoptaţi o conduită civilizată faţă de colegii voştri!

                Acasă

 • Cănd sunteţi singuri acasă,  nu deschideţi uşa persoanelor necunoscute, nici măcar atunci când pretind că sunt trimise de parinţii voştri!

 • Când plecaţi de acasă,  anunţaţi-vă părinţii despre locul unde vă aflaţi!

              În speranţa că veţi ţine cont de sfaturile noastre, vă urăm să aveți parte de un an plin de reușite, cu rezultate foarte bune și provocări depășite cu succes. Vă garantăm că, printre cei care vă oferă sprijin, siguranță și înțelegere, ne aflăm și noi, polițiștii. Când nu știți ceva, întrebați-ne, când aveți o problemă, apelați cu încredere la noi, iar când vreți să ajutați pe cineva și nu reușiți singuri, vă vom ajuta și noi!

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.