Actualitate
Sirian cu acte false, depistat de polițiștii de frontieră

Un cetățean sirian care folosea documente aparținând unei alte persoane pentru a intra ilegal în România a fost depistat de polițiștii de frontieră la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat. Sirianul a declarat polițiștilor că intenționa să ajungă în Germania, iar aceștia au dispus măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză și conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

 <

Marți, 7 ianuarie,  în jurul orei 21.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, un cetățean sirian la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania, acesta fiind însoţit de patru conaţionali. Şoferul şi pasagerii autoturismului au prezentat la controlul de frontieră pașapoarte eliberate de autoritățile din Siria şi permise de şedere eliberate de Germania. Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a avut suspiciuni cu privire la fotografia pașaportului prezentat de către unul dintre pasageri, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că persoana în cauză a încercat să folosească un pașaport sirian şi un permis de şedere german, aparţinând altei persoane. În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că pasagerul în cauză este cetăţean sirian şi a declarat că a procedat în acest fel întrucât nu deţinea documente valabile, intenţionând să ajungă în Germania. Polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.