Actualitate
Situația epidemiologică în Dolj , ora 09:00

Astăzi 23.03.2020, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 2.734 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 236 de persoane se află în carantină, 22 persoane au ieșit din carantină.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au verificat peste 1.600 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină. Totodată, au fost verificate aproximativ 440 de societăţi comerciale, scopul fiind asigurarea respectării dispoziţiilor legale aflate în vigoare. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină, 2 pentru fapte de natură economică şi 3 pentru alte tipuri de abateri. Valoarea sancţiunilor aplicate de oamenii legii este de peste 64.000 de lei.

De asemenea, 2 persoane au fost introduse în carantină, întrucât acestea nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu.

Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii.

Astfel, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la spitalul din Calafat, s-a prezentat o femeie, de 37 de ani, din localitate, împreună cu un copil, pentru ca acesta să fie examinat din punct de vedere medical.

Cea în cauză ar fi completat un chestionar pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, precizând că nu ar fi intrat în contact cu persoane care ar putea fi infectate.

Din verificările ulterioare, poliţiştii au stabilit însă că aceasta locuieşte împreună cu mai multe persoane, faţă de care fusese dispusă măsura izolării la domiciliu. 

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, face un apel la populație să respecte prevederile Oronanței militare nr. 2/din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândire a COVID-19.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.