Actualitate
Situația epidemiologică în Dolj, ora 15:00

Marți , 17 martie ora 15.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 935 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 166 de persoane se află în carantină, iar 3 persoane din judetul Dolj confirmate cu coronavirus  sunt internate la Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova.

Tot în această unitate medicală se mai află internate alte şase persoane, ce provin din judeţele Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

De asemenea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au soluţionat două sesizări, în urma cărora vor fi aplicate amenzi pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. Conform legii, cuantumul maxim al sancţiunii este de 20.000 lei.

Prefectul județului Dolj, Nicuşor Roşca, a dispus, în contextul actualei pandemii cu noul coronavirus, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică Dolj, ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj să monteze la sediile unităților spitalicești un număr de 23 corturi, din care 22 la spitalele din municipiul Craiova și județ, respectiv unul în punctul de trecere al frontierei româno-bulgare Calafat-Vidin. Măsura a fost luată în scopul realizării triajului epidemiologic al persoanelor care se adresează unităților de primiri urgențe ale spitalelor, ori care tranzitează frontiera de stat, dorindu-se protejarea sănătăţii persoanelor și a personalului medical, prin limitarea răspândirii virusului. În aceste corturi se va realiza trierea pacienților care prezintă probleme respiratorii, potențial contaminați cu COVID-19, în afara unității sanitare.

 

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Totodată, Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, și organizația neguvernamentală Code for Romania au lansat, luni, 16.03.2020, platforma online COVID-19 Știri Oficiale (stirioficiale.ro). Platforma online COVID-19 Știri Oficiale centralizează doar informații din surse sigure, precum comunicatele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României, hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și înregistrările conferințelor de presă susținute de oficialii cu responsabilități în domeniul managementului situațiilor de urgență.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.