Actualitate
Sorin Manda: „Tonetele RAT se sparg și de două ori pe seară”

Administratorul public al Craiovei, Sorin Manda, a explicat de ce cartele electronice contactless se găsesc doar la câteva tonete din centru orașului. Noul sistem de cartele, tip ABT(Account Based Ticketing) prin care se anunța înlocuirea biletelor și abonamentelor, pe suport tipărit, cu cele în format electronic este încă în curs de implementare, iar craiovenii pot achiziționa cartelele de la șase tonete din Craiova, spun reprezentanții RAT.

„Le găsiți la tonete și în două săptămâni, și la zece automate de bilete care vor fi răspândite în Craiova. În prezent sunt disponibile la șase puncte de vânzare, iar numărul lor va ajunge la zece.  Clar, cartele electronice nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară. Acolo nu vom putea să lăsăm echipamentele. De obicei vor fi diponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”, a explicat Sorin Manda, City Manager. 

Principala caracteristică a sistemului de tip ABT(Account Based Ticketing) este că nu se mai folosește varianta tradițională, călătorul folosind cardul contactless sau aplicația de pe telefon. Avantajele, de asemenea, sunt și pe parte de raportare, însemnând că se va avea acces, in timp real, la toate mijloacele de transport în comun, de pe toate liniile, se vor vedea toate validările, acest lucru ajutând la eficientizarea resurselor, la crearea unor programe flexibile de tarifare și la reorganizarea mai bună a traseelor pentru a îmbunătăți transportul public

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.