Actualitate
Sorina Pintea despre Regional: Acest spital se va face

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a dat asigurări, miercuri, că spitalul regional de la Craiova va fi construit, aici urmând a fi investiți 50 milioane de euro.

„Acest spital se va face. Au ajuns şi la noi foarte multe zvonuri şi de ce să nu mărturisesc că am avut şi noi emoţii pentru că a fost o întârziere. Nu discutăm acum motivele întârzierii, dar nu sunt legate de autorităţile locale. Am fost sceptică şi eu, până în urmă cu două luni. Am anunţat lansarea studiilor de fezabilitate pentru Iaşi şi Cluj, cu date exacte, spunând septembrie pentru Craiova. Probabil că şi asta a produs confuzie, am spus asta pentru că nu ştiam data la care voi putea fi eu disponibilă pentru că mi-am dorit foarte mult să fiu aici. Din punctul meu de vedere, investiţia în spitalul regional, investiţiile care s-au făcut în sănătate şi care se vor face vor pune Craiova pe un loc meritat pe harta sănătăţii din România”, a declarat Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul sănătății a mai precizat că deși Craiova beneficiază de instituții de învățământ bune și doctori de prestigiu, încă sănătatea nu se află la nivelul la care ar trebui să fie. „Craiova a fost, până nu demult, o haltă către Bucureşti şi nu cred că mai este cazul. Am nişte nume de medici la care şi eu personal m-aş adresa, o Facultate de Medicină şi Farmacie care este foarte bună. Pe partea de genetică mai trebuie dezvoltat, dar cred că o dată cu spitalul regional se va întâmpla şi asta. Până la urmă, este vina noastră a tuturor, şi eu ca ministru al Sănătăţii îmi asum o parte din vină pentru că sănătatea la Craiova nu este la nivelul la care ar trebui să fie. Sunt multe lucruri pe care Craiova nu le are şi trebuie să le aibă. S-a făcut o investiţie de 11 milioane de euro, trebuie să ne mişcăm cu chirurgia vasculară”, a mai spus Pintea.

Uniunea Europeană va aloca 50 de milioane de euro pentru spitalul regional de la Craiova, cererea de finanţare urmând a fi depusă până la finalul anului. „Spitalul Regional va avea 821 de paturi, sau 100 plus. Ne gândim acum la numărul de paturi pe spitalizare de zi. Spitalul Regional Craiova va cuprinde toate specializările medicale, va fi un spital de înaltă performanţă şi acest spital se va face. Cererea de finanţare se va depune, până în luna decembrie, la Bruxelles, împreună cu cererile pentru Iaşi şi Cluj. O parte din finanţare este asigurată prin fonduri europene, o parte prin bugetul de stat. Suma alocată din fonduri europene, în acest moment, este de 150 de milioane de euro pentru toate cele trei spitale. Diferenţa o va asigura bugetul de stat. Nu am emoţii cu finanţarea, în acest moment”, a mai declarat ministrul sănătății.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.