Actualitate
Tânărul împușcat în cap dă Jandarmeria în judecată

Luni, 16 septembrie, un tânăr de 22 de ani, din Aninoasa, a fost împușcat în cap în timp ce se afla în curtea unei biserici din Măceșu. La 2,5 kilometrii, în poligonul Rogojeni, din Târgu Cărbunești jandarmii executau ședințe de tragere cu pistoale mitralieră. Tânărul a fost lovit de un glonț și transportat la spitalul din Craiova. Acesta spune că după ce va ieși din spital va acționa în instanță Jandarmeia și va cere despăgubiri.

Glonțul care l-a lovit pe tânărul din comuna Aninoasa  ar proveni de la Poligonul Târgu Cărbunești, situat la aproximativ 2 km de locul în care se afla acesta. Băiatul în vârstă de 22 de ani este pregătit să meargă în instanță pentru a-și face dreptate.„Eram în Măceșu, am fost pe la o biserică acolo și lângă biserică este poligon de tragere la vreo 3 km, am fost acolo și dintr-o dată m-am trezit pe spate, n-am știut, n-am realizat nimic. La ora când am ajuns la spital la Târgul Cărbunești atunci mi-au zis că am un glonț în cap. Întrebat dacă va acționa în instanță Jandarmeria Română, acesta a răspuns: –„normal, da da…să ies din spital și la urmă… o să mergem mai departe  - vei cere despăgubiri? – da. de ce nu. Puteam să fiu mort…asta e”, a declarat Constantin Ilie Vochițoiu, tânărul împușcat. "În Poligonul Rogojeni din Târgu– Cărbuneşti, au fost executate şedinţele de tragere de pregătire planificate, cu pistolul mitralieră şi cu pistolul. Ulterior desfăşurării şedinţelor de tragere, am fost informaţi că un tânăr a fost lovit de un glonţ în timp ce se afla în curtea unei biserici din localitatea Măceşu, situată la aproximativ 2,5 km de poligon. Vom acorda tot sprijinul autorităţilor competente pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul”, au declarat reprezentanții jandarmeriei Gorj. Polițiștii, sub supravegherea Parchetului Militar Timișoara, au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, și efectuează cercetări pentru a afla circumstanțele în care a fost împușcat în cap tânărul de 22 de ani.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.