Actualitate
Telenovela 'Sorina' continuă. Curtea de Apel Craiova va judeca trei dosare în acest caz

Cele trei cereri înregistrate la începutul acestei săptămâni în cazul "Sorina" vor fi judecate de Curtea de Apel Craiova până la intrarea în vacanță judecătorească. Este vorba de cererea de suspendare a executării hotărârii judecătorești pronunțată de Curtea de Apel Craiova, cererea de revizuire a deciziei privind încuviințarea adopției minorului și o cerere de strămutare formulată de către soții Săcărin. 

Purtătorul de cuvînt, Ionel Grigorie, a declarat, miercuri, că din cele trei cereri, doar cea pentru strămutare poate fi făcută publică. În ceea ce privește celelalte două, doar avocații și părțile implicate vor avea acces la informații, fiind vorba de o adopție. Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Craiova a mai precizat că s-a decis ca în termen de zece zile să se judece cauza cererii de suspendare a executării hotărârii judecătorești, astfel toate cele trei cereri aflate pe rolul Curții de Apel craiova, vor fi finalizate înainte de intarea în vacanță judecătorească. "Completul a decis ca în termen de zece zile, conform Art. 512 Cod Procedură Civilă raportat la 484 Alin. 4 Cod Procedură Civilă să judece cauza, cererea având ca obiect suspendarea executării hotărârii judecătorești menționate anterior, iar înainte de vacanța judecătorească se va judeca și cererea de revizuire formulată de Procurorul General”,a explicat Grigorie. În cazul în care se va suspenda executarea hotărârii judecătorești, atunci micuța Sorina va ajunge din nou în grija statului. „Este o cerere de suspendare a executării hotărârii judecătorești pronunțată de Curtea de Apel Craiova, o hotărâre definitivă la acest moment, prin care înainte de a se judeca cererea de revizuire se va judeca această cerere de suspendare. Același complet va judeca ambele cereri. Împotriva cererii de suspendare se poate formula contestație, existând o cale de atac, după care autoritățile vor decide punerea în executare a cererii de suspendare. Suspendarea presupune ca o hotărâre judecătorească să nu mai poată fi pusă în executare până la judecarea cererii de revizuire. Este o măsură provizorie, până se judecă cererea de revizuire. Din motive procedurale, datele privind adopția sunt confidențiale astfel că doar avocații părților în cauză pot să cunoască ceea ce conține dosarul și termenul la care se va judeca. A fost fixat un termen scurt pentru că este o cale extraordinară de atac și se judecă de urgență, înainte de vacanța judecătorească, înainte de 15 iulie”, a conchis reprezentantul Curții de Apel Craiova.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.