Actualitate
Toate drumurile trec prin Balș. Orban, interes pentru drumul expres

Ludovic Orban a fost prezent la Balș pentru a înmâna ordinele de începere a lucrărilor drumului expres Craiova-Pitești, tronson 2, km 17 +700 și 57+550. Alături de premier, au mai fost prezenți, printre alții, ministrul Transporturilor, Lucian Bode și Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

Tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Pitești, care se întinde pe o porțiune de aproximativ 40 de kilometri, începe de la granița județelor Olt și Dolj și traversează județul Olt, până la ieșirea din Slatina. Cele două puncte cheie ale acestui tronson sunt centura ocolitoare a Balșului și Slatinei, care ar rezolva problema traversării celor două orașe.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a declarat că se poate garanta că atât Lotul 1, cat și Locul 2, nu mai au nicio problemă tehnică și a înmânat constructorului ultimele patru ordine de începere a lucrărilor care lipseau pentru finalizarea lucrărilor. ”Pot spune că avem un antreprenor serios și, de asemenea, am avut parte de o colaborare foarte bună și cu CNAIR. Ce vă putem garanta este că cele două loturi nu mai au nicio problemă sau blocaj, iar antreprenorul poate să își asume termene. Astăzi, se înmânează ordinele pentru începere a lucrărilor pentru sencțiunile lipsă în cele două loturi din Tronsonul 2”, a explicat Bode. De asemenea, ministrul Transporturilor i-a cerut constructorului să termine până anul viitor centura.Lucru imposibil, spune constructorul.

„Am ţinut să fiu prezent astăzi, aici, la înmânarea celor două ordine de începere a lucrărilor, care mai erau necesare pentru a putea preda în integralitate şi a putea îndeplini toate procedurile pentru începerea şi realizarea lucrărilor de construcţie pe cele două loturi de pe tronsonul 2 al drumului expres Craiova - Piteşti, pentru că este un proiect început în mandatul de ministru pe care l-am avut între mai 2007 şi noiembrie 2008. Am încredere, cel puţin pe aceste două loturi din tronsonul II, că viteza de execuţie va fi chiar mai mare decât cea prevăzută în contract. Vom avea grijă să nu existe niciun fel de probleme legate de planificarea financiară, astfel încât să putem să asigurăm fluenţa lucrărilor, să nu apară întârzieri şi să contribuim la o realizare a lucrărilor cu o viteză cât mai mare”, a declarat Ludovic Orban.

 

Cele două loturi ale tronsonului 2 traversează localitățile Balș, Bârza și Piatra Olt(tronsonul 1) respectiv Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare(tronsonul 2) iar termenul de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.