Actualitate
Ultimele achiziții ale Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj

Directorul Societatății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj, Alin Golumbeanu, a prezentat vineri, 20 decembrie, ultimele achiziții ale companiei din subordinea Consiliului Județean Dolj. La eveniment au participat, de asemenea, Ion Prioteasa și Cosmin Vasile, președintele, repectiv, vicepreședintele CJ Dolj. Au fost achiziționate 13 utilaje noi după o investișie de 2.5 milioane de euro, ce vor putea folosite în activitatea de deszăpezire pe drumurile județene.

În parcul auto al Societății de Drumuri și Poduri Dolj sunt în prezent 28 de utilaje cu care se poate interveni pentru deszăpezire. Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, însoțit de Cosmin Vasile, a verificat cele 13 utilaje noi, care au fost achiziționate după o investiție de 2,5 milioane de euro. „Anul 2019 a fost a fost unul dintre cei mai buni pentru această societate, de care noi am avut grijă în toți acești ani. În fiecare an am încercat să reînnoim utilajele pe care le aveau și anul acesta am reușit să îi ajutăm îi mai mult decât în alți ani. Vorbim de 13 utilaje noi care au fost achiziționate, cu o investiție de 2,5 milioane de euro. Compania are 28 de utilaje cu care poate interveni la deszăpezire, alături de alte 85 de contracte care au fost încheiate cu cei care se află pe cei 1100 de kilometri de drumuri și practic 46 de drumuri magistrale pe care le are județul Dolj. Județul nostru are în derulare contracte de 140 de milioane de euro pentru reabilitarea a 200 de kilometri de drumuri și această preocupare a CJ va continua și în următorul exercițiu financiar, când vom înverca să reabilităm și mai multe”, a explicat Ion Prioteasa.

Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cosmin Vasile a precizat că instituția se va orienta și către fondurile nerambursabile pentru a continua programul
de modernizare și dotare a SPLDP. „Pentru societatea noastră de drumuri, este una dinte cele mai consistente, dacă nu chiar cea mai importantă perioadă în ceea ce privește achiziționarea de utilaje noi. Dorința noastră rămâne ca administratorul rețelei rutiere județene să-și poată desfășura activitatea cât mai bine, să fim cât mai eficienți și să avem o bună prezență pe șosele, atunci când va ninge. De asemenea, această misiune a lor trebuie să aibă continuitate și în perioada caldă, iar întreținerea rețelei de drumuri constituie o altă componentă esențială care intră în atribuțiile SPLDP. Nu ne vom opri aici, iar în viitor vom accesa și programe cu finanțare europeană pentru a completa dotările, cu atât mai mult cu cât Doljul este unul dintre puținele județe care mai au societăți cu acest profil. Consider că am procedat în mod corect menținând SPLDP și cred că, dacă vom acționa în aceeași direcție ca și până acum, se vor vedea și alte rezultate“, a afirmat vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile.

 

Directorul societății, Alin Golumbeanu, a explicat cum vor fi coordonate aceste utilaje pentru deszăpezirea drumurilor județene în această iarnă, dar și pe perioada verii, la lucrările de întreținere și reparații. „ Avem o achiziție făcută pe parcursul unui an, sunt 13 utilaje, aceste utilaje au în dotare echipamene care pot fi folosite atât iarna, cât și vara. Ne-am gândit să le putem folosi complex. După trecerea iernii, se pot demonta echipamentele și se pot utiliza la lucrările de întreținere curentă. Utilajul regină este un unimog care are șase echipamente pe el, este creat special pentru întreținerea drumurilor. Are în dotare o lamă, lamă care acționează în moduri diferite, are o sărăriță cu care se împrăștie materiale antiderapante. Cu el, putem pe timpul verii să curățăm șanțurile, acostamentele, să tundem iarba, se pot executa gropi, este un utilaj complet și complex.  Avem cinci autocamioane echipate pentru deszăpezire, cu lamă sărăriță iar vara se pot fi folosite la reparațiile asfaltice. Mai avem opt utilaje cu care facem deszăpezire iarna, iar vara reparăm  și întreținem drumurile balastrate”, a precizat Golumbeanu.

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.