Actualitate
Un nou dosar penal împotriva angajaților DSP Dolj

Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a anunțat că a deschis un nou dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, după ce mai mulți angajați ai DSP Dolj nu au respectat prevederile legale și nu au plasat în autoizolare un grup de persoane care s-au întors din străinătate. Din cauza situației, polițiștii nu au mai reușit să monitorizeze dacă persoanele respective au respectat măsurile de autoizolare impuse de autorități. 

"În aplicarea art. 54 alin. 1 din Decretul Preşedintelui României nr. 195 din 16.03.2020, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, care prevede că "instituţiile şi autorităţile publice, precum şi operatorii privaţi contribuie la campania de informare publică privind măsurile adoptate şi activităţile desfăşurate la nivel naţional", Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova este abilitat să comunice următoarele:

La data de 03.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 298 şi 352 alin. 2 Cod penal.
Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, în perioada 16.03-03.04.2020 funcţionarii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj nu au procesat şi implementat datele puse la dispoziţie de Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj, în sensul că nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de virusul COVID -19, din acest motiv organele de poliţie fiind în imposibilitatea de a monitoriza şi respecta măsurile de autoizolare impuse.
În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate.
Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie",  se arată în comunicatul Parchetului. 

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.