Actualitate
Un nou protest împotriva înghețării salariilor

Luni, 25 ianuarie, sindicaliștii din poliție au ieșit din nou în stradă, la Craiova, în fața Prefecturii Dolj, pentru a protesta. Nemulțumirile oamenilor legii, care au scandat împotriva guvernului Cîțu, sunt legate, în special, de înghețarea salariilor și sporurilor bugetarilor. 

Sindicaliștii amenință că dacă nu vor ajunge la un acord, vor bloca activitatea la fel cum s-a întâmplat în cazul magistraților. Până în acest moment, angajații MAI, nu au mai aplicat amenzi și au întrerupt activitatea cu publicul în unitățile de poliție, timp de o oră, în semn de protest.

Oamenii spun ca sunt plătiți la nivelul salariilor din 2009 și nu sunt respectați de politicienii care au decis ca leafa angajaților MAI să fie înghețată. 
 "Există o lege dată care ar trebui sa ne crească salariul. Suntem în stradă pentru că suntem furați. Cineva ne baga mâna în buzunar, ne ia 100 lei, își oprește 20 lei și ne pune înapoi spunând că este pentru binele nostru. Acum, tăierile se numesc înghețări", a declarat Elvis Maceșeanu, reprezentant SPD. 

Protestele au loc, după ce, la finalul anului trecut, guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență, și astfel salariile și sporurile bugetarilor au fost înghețate la nivelul anului 2020. Tot un astfel de protest a mai avut loc la Craiova, în fata Prefecturii din Dolj, în ultima zi a anului trecut, cand, din nou, oamenii și-au cerut drepturile.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

Primăria Craiova a anunțat într-o postare pe Facebook că Poliția Locală a identificat șoferul care a mers cu mașina câțiva zeci de metri pe trotuar, joi, 11 februarie. Dacă în postarea inițială se spunea că oamenii legii au amendat șoferul și i-au ridicat mașina, ulterior reprezentanții Primăriei au revenit și au precizat că autoturismul șoferului a fost ridicat pentru că a parcat neregulamentar, fără legătură cu incidentul din ziua anterioară.

© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.