Actualitate
Unii dintre polițiștii doljeni speriați că li se cere de la MAI să muncească și pe teren, nu doar pe Facebook

Tragedia de la Caracal va atrage, cu siguranță, schimbări în modul de funcționare a unităților din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Eventualele noi regulamente îi sperie pe liderii sindicali ai polițiștilor care sar la gâtul ministrului interimar Mihai Fifor într-o manieră golănească. 

Printre polițiștii speriați că vor trebui să își îndeplinească misiunile cu maximă eficiență sunt și cei din Sindicatul Polițiștilor Dolj care au ieșit la atac pe pagina de socializare a organizației. Însă, probabil prea ocupați să acopere lipsa de implicare în căutările adolescentei Luiza Melencu a colegilor din Dioști și Coșoveni, sindicaliștii creează teme false de dezbatere. De altfel, ministrul Fifor a precizat că orice schimbare din sistem va fi realizată ca urmare a întâlnirilor și discuțiilor cu reprezentanții sindicatelor din MAI, unul dintre cei invitați la minister fiind Dumitru Coarnă. Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a anunţat, joi seară, că a abordat tema remilitarizării ministerului cu premierul Viorica Dăncilă, precizând însă că dacă va fi luată o astfel de decizie se va face transparent, după consultări cu sindicatele şi angajaţii, susține Mediafax. 
"E un subiect pe care l-am abordat cu doamna prim-ministru, vă mărturisesc, în ultimele zile. Nu vreau să dau un semnal în sistem, la momentul acesta, nu vreau să fie creată niciun fel de presiune în MAI sau să creadă lumea că, de mâine, ne apucăm de aşa ceva. Tot astăzi m-am întâlnit cu Dumitru Coarnă, liderul unuia dintre sindicatele din ministerul nostru. Dacă vom face aşa ceva vreodată, dacă o vom face, o vom face printr-o consultare foarte transparentă cu sindicatele, în primul rând, printr-o consultare foarte transparentă cu lucrătorii din minister pentru că este o decizie grea. Înseamnă o schimbare totală de paradigmă", a declarat Mihai Fifor, la Antena 3. Prin urmare, unii polițiști din Dolj sunt speriați de o situație ipotetică și intervin cu fermitate verbală. Ne întrebăm dacă și împotriva infractorilor vor avea o atitudine similară sau vor acționa în mediul online, acolo unde nu sunt expuși comportamentelor antisociale așa cum este cetățeanul de rând. 

 

Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.