Actualitate
USR PLUS și-a prezentat candidații și programul de guvernare

Joi, noiembrie, USR PLUS și-a prezentat candidații la alegerile parlamentare, care vor avea loc pe data de 6 decembrie. Astfel, pentru Senat pe prima poziție se află Cosmin Poteraș, urmat de Silviu Bratu, iar la Camera Deputaților, cap de listă este Gheba Daniel, locul doi fiind ocupat de Iustin Dumitrescu. 

Candidații Usr Plus au vorbit despre stabilitate legislativă, debirocritazare, servicii medicale de calitate sau instituții depolitizate.

„Nici un fel de reformă, indiferent de domeniul despre care vorbim, nu se poate aplica atunci când legile se schimbă de pe o zi pe alta. Antreprenorii nu pot să își facă un plan de afaceri, de asemenea, angajații nu știu ce taxe plătesc, când ies la pensie și în ce condiții. Vă dau un exemplu, în acest an, legea educației a fost schimbată de zece ori în șapte luni. Pe lânga lipsa sa de predictibilitate și de stabilitate, sistemul de învățământ este afectat de ingerințe politice. Deci trebuie să scoatem politica din școli. Avem un set de măsuri privind accesibilitatea, este vorba de programul de la 8 la 5 și de școală, după școală”, a declarat Cosmin Poteraș.

Silviu Bratu spune că obiectivul său pentru Dolj și motivul pentru care candidează este revitalizarea turismului din zonă, prin identificarea obiectivelor și destinațiilor regionale, precum și promovarea lor.

Daniel Gheba, cap de listă la Camera Deputaților este de profesie inginer mecanic, a intrat în politică atras de campania „Fără penali în funcții publice” și, în prezent, este consilier local în comuna Șimnicul de Sus.

Iustin Dumitrescu, avocat, locul 2 pe lista USR PLUS pentru Camera Deputaţilor, în vârstă de 28 de ani, a prezentat măsurile din capitolul privind justiția. „Primul pas ar fi să corectam legile justiție și să repornim activitatea DNA. Nu vrem să murim cu dreptatea în mână. Voi lupta pentru independenţa justiţiei”, a declarat Dumitrescu.

Scorul pe care îl țintește partidul la alegerile din 6 decembrie este de 21-23 %. „Ținta noastră este de 21%-23%, așa cum ne situează ultimele sondaje apărute pe piață. Este scorul pe care echipa de candidați și-a asumat-o și eu sper ca la finalul campaniei electorale să ne întâlnim în aceeași formulă și să sărbătorim atingerea acestei cifre”, a declarat Cristian Clenciu, coordonatorul Alianței USR PLUS Dolj

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.