Administraţie
25 de autobuze noi vor circula pe străzile din Craiova, în acest an

Primăria Municipiului Craiova anunță că 25 autobuze diesel noi vor circula pe străzile din Craiova până la finalul anului. Contractul pentru achiziția a 38 de autobuze Euro 6 a fost semnat pe 23 august cu producătorul BMC, astfel, primele 25 vor fi livrate la mijlocul lunii decembrie, iar restul de 13 la începutul lunii februarie 2020. Prețul unui autobuz este de aproximativ 200. 000 de euro și va avea dotări de ultimă generație, wi-fi, sistem de numărare a călătorilor, aer condiționat, monitoare LCD, camere de supraveghere, platformă coborâtă fără trepte, rampă pentru scaun cu rotile.

Pe 23 august s-a semnat contractul cu firma BMC din Turcia, pentru livrarea a 25 de autobuze până la 13 decembrie, iar restul de 13 până la 7 februarie 2020. "Autobuzele au o lungime de 12 metri, cu trei uși pe partea dreaptă, au o capacitate de 97 de pasageri dintre care 26 pe scaun. De asemenea, sunt dotate și cu o rampă auxiliară pentru persoanele cu dizabilități. Sunt echipate cu sisteme informatice audio-video, sunt prevăzute cu camere digitale, două monitoare în interior pentru informații pentru pasageri", a explicat edilul Craiovei, Mihail Genoiu. Culoarea exterioară a mijloacelor de transport în comun va fi albastră. Reprezentanții Primăriei Craiova au declarat că traseele pe care vor fi introduse noile autobuze vor fi anunțate în momentul sosirii acestora. În acest sens, o echipă din cadrul Primăriei se va deplasa în fabrica din Turciapentru a se asigura că autobuzele vor ajunge la timp.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.