Administraţie
520.000 euro a primit municipalitatea craioveană pentru reabilitarea termică a 18 blocuri

18 blocuri din cartierul craiovean Lăpuş vor fi modernizate şi reabilitate termic pe bani europeni. Contractul pentru finanţarea lucrărilor a fost semnat miercuri de către primarul Mihail Genoiu, valoarea acestora fiind de 520.000 euro.

Conform proiectului depus de municipalitatea craioveană, în toate cele 18 imobile va fi înlocuită tâmplăria, balcoanele vor fi închise, lifturile înlocuite, dar şi instalaţia de încălzire centrală va fi schimbată. „Aceste blocuri sunt toate pe zona Lăpuș. Practic a fost o inițiativă a noastră de a lucra să intervenim asupra arterei principale din oraș – Calea București și Calea Severinului. Activitatea este foarte complicată și laborioasă pentru că blocurile trebuie să aibă rezolvate problema șarpantelor, a balcoanelor de la parter, în sensul că ori le au cu acte, ori dacă nu, le dau jos. Aici a fost o mare problemă cu blocurile și pe axa trecută și s-a renunțat atunci la foarte multe contracte pe care noi le aveam deja semnate cu asociațiile de proprietari. Când a trebuit să intre în legalitate, au renunțat foarte mulți.  Sunt mult mai multe facilități decât data trecută. Cea mai importantă dintre ele este această separare a utilităților pe casa scării, în sensul că fiecare este răspunzător de ceea ce consumă, iar distrubuitorul poate să îi separe și să delimiteze pe cel rău platnic de cel bun platnic. Adică nu ar mai exista acea problemă că, dacă o scară nu plătește în totalitate factura, nu poți decât să oprești toată scara. Aceste blocuri vor fi contorizate individual, ceea ce este extraordinar de bine”, a explicat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

 

Cele trei turnuri care sunt vis-a-vis de lidel intra in acest plan?Multumesc
6 noiembrie 2018, 21:29
Câţi ani are o persoana care isi serbeaza majoratul?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.