Administraţie
A fost inaugurat un nou centru de tratament pentru pacienții cu tuberculoză, la Spitalul Leamna

O nouă unitate de îngrijire pentru pacienții cu tuberculoză multi-drog rezistentă a fost inaugurată azi, la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna. Noul corp de clădire construit are o suprafață de aproximativ 550 metri pătrați și o capacitate de 19 paturi, fiind destinat în exclusivitate Centrului TB-MDR.

Spitalul de Pneumoftizioloflgie Leamna deține în prezent 154 de paturi, unitatea având ca specific izolarea și tratarea bolnavilor de tuberculoză până la negativarea constantă a acestora. Noul proiect în valoare de 800.000 euro, a inclus ample lucrări de construcție, renovare, amenajare și dotare, fiind realizat de către Fundația Global de Luptă împotriva SIDA,Tuberculozei și Malariei, cu suportul Consiliului Județean Dolj, al Ministerului Sănătății și Institutuluide Pneumoftiziologie Marius Nasta. Această nouă unitate, cu o capacitate de 19 paturi are ca scop reducerea incidenței și mortalității provocate de tuberculoză în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. "Astăzi, am marcat reușita unui proiect de importanță națională, derulat în parteneriat de Consiliul Județean Dolj, Fundația „Romanian Angel Appeal“ și Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, cu susținerea oferită de Ministerul Sănătății și Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“. Această colaborare s-a materializat în realizarea unei investiții de aproape 800.000 de euro pentru crearea, la Leamna, a unui centru destinat îngrijirii pacienților cu tuberculoză multidrog rezistentă (TB-MDR), al treilea cu acest profil din întreaga țară. Prin derularea acestui demers, a fost construit un nou corp de clădire, cu o suprafață de aproape 550 de metri pătrați, destinat în exclusivitate Centrului TB-MDR, imobil prevăzut cu saloane pentru pacienți, cu o capacitate de 19 paturi, toate dispunând de grup sanitar propriu, cu spații pentru medici și asistente, precum și cu vestiare destinate cadrelor medicale. În paralel, ne pregătim să realizăm, cu finanțare din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj, o investiție de amploare, cu valoarea de aproximativ 3 milioane de euro, care va contribui în mod semnificativ la îmbunătățirea condițiilor pentru desfășurarea actului medical la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, cel mai mare furnizor de servicii medicale de pneumologie din Oltenia, cu peste 150 de paturi, unde sunt tratați inclusiv pacienți din județele învecinate. În cadrul acestui proiect, ne propunem să modernizăm imobilele în care se găsesc spațiile medicale și cele administrative, precum și să construim un nou corp de clădire, de aproximativ 1.100 de metri pătrați", a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. Județul Dolj se află pe locul doi în țară ca număr de bolnavi cu tuberculoză.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.