Administraţie
Adrian Cosman: Deszăpezirea din iarnă nu va pune probleme

Municipalitatea craioveană se pregătește intens pentru perioada de iarnă, plănuind să organizeze licitația pentru campania de deszăpezire din lunile friguroase. Ca pe străzile orașului să nu existe probleme, reprezentanții Primăriei Craiova doresc ca licitația să fie organizată cât mai repede pentru ca eventualele contestații să nu ridice probleme la final de an.

Viceprimarul Adrian Cosman, cel care coordonează activitatea de deszăpezire, a solicitat ca documentele pentru achiziționarea serviciilor să fie întocmite încă de pe acum. “Despre omul gospodar se spune că își face vara sanie și iarna car. Aceste proceduri, după cum știți și dumneavoastră, sunt destul de greoaie și trebuie să le demarăm din timp pentru a nu avea neplăceri în pragul iernii”, a precizat Adrian Cosman. Edilul susține că anul acesta vor apărea modificări în caietul de sarcini, în sensul că se va solicita un număr suplimentar de utilaje. “Sunt anumite modificări, din punctul meu de vedere sunt unele în sensul pozitiv. Comparativ cu anul trecut, când pe raza municipiului Craiova s-a acționat cu un număr de 63 utilaje, în acest an vrem să licităm undeva la 103 utilaje de deszăpezire. Sunt împărțite pe loturi, nouă, și fiecare va avea cerințele necesare, pornind de la multifuncționale, dorim să fie 14 anul acesta, nu opt ca în 2017. Dacă vom avea acest număr licitat și totul va fi în regulă, deszăpezirea din iară nu va pune probleme”, a mai precizat Cosman.

 

Utilaje suplimentare pentru Salubritate

Cosman susține că municipalitatea va achiziționa, pentru societatea de salubritate mai multe echipamente multifuncționale, urmând ca bugetul alocat pentru acestea să fie stabilit în urma unei note de fundamentare și unui studiu de oportunitate și prospectarea pieței. “Există un proiect prin care primăria va achiziționa un număr important de utilaje multifuncționale, care vor fi folosite și pe perioada iernii, dar și în luni le vară. Iarna vor fi folosite la deszăpezire, pe perioada verii la stropit și măturat. Așteptăm nota de fundamentare și studiul de oportunitate să vedem și bugetul pe care trebuie să îl alocăm”, a mai precizat edilul. Modernizarea de la Salubritate nu se va opri doar la achiziția de utilaje, ci și în baza unde sunt garate acestea. “Cei de la Salubritate vor încerca să modernizeze baza lor și dispeceratul, punctul de comandă de unde se coordonează toate utilajele și acțiunea de deszăpezire. Astfel, se va construi un sediu nou, un dispecerat unde vor fi monitorizate toate utilajele, indiferent de anotimp. Vor fi montate gps-uri pe mașini, anumite programe care vor indica nivelul consumului de combustibil, traseul pe care l-a făcut și dacă a punctat locurile unde este programat să ajungă. De asemenea, intenționăm să construim un depozit de sare, în care soluția antiderapantă să fie păstrată în condiții propice”, a mai susținut Adrian Cosman, viceprimarul Craiovei.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.