Administraţie
Adrian Cosman: “În administrație e foarte important să fii un organizator bun ca totul să meargă bine”

Viceprimarul Craiovei Adrian Cosman a lăsat lumea sportului pentru a face administrație publică locală. A vrut să fie aproape de familie dar și să ajute comunitatea în care locuiește. În această perioadă, Cosman coordonează activitatea de deszăpezire a orașului și dorește ca toți craiovenii să circule pe străzile municipiului fără probleme.

Adrian Cosman se ocupă de coordonarea, îndrumarea, verificarea, propunerea măsurilor de îmbunătăţire a activităţii personalului din cadrul Direcţiei Administraţie Publică şi Asistenţă Socială, coordonarea şi urmărirea punerii în aplicare a prevederilor legale, a hotărârilor consiliului local şi a dispoziţiilor primarului în activitatea serviciilor publice de interes local: S.C. Termo Craiova S.R.L.; S.C. Pieţe şi Târguri Craiova S.R.L.; coordonarea şi urmărirea punerii în aplicare a prevederilor legale, a hotărârilor consiliului local şi a dispoziţiilor primarului în activitatea instituţiilor publice de interes local: Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova; Serviciul Public Management Spitale, Cabinete Medicale şi Creşe; Spitalul Clinic Municipal „Filantropia” Craiova; Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova; Spitalul Clinic de Boli Infectioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova. “Fiind început de an, instituțiile pe care le coordonez, fiecare direcție în parte își stabilește bugetul, planul lor de investiții. O să ne axăm în continuare pe marile investiții, în asfaltare, în infrastructură. Ne-am gândit să recosmetizăm spațiul verde din Craiova, să mergem pe același trend pe care a mers și doamna ministru Lia Olguța Vasilescu, pe lângă acele investiții mari cum ar fi spitalul Filantropia, etc”, a explicat pentru Lupa, viceprimarul Craiovei Adrian Cosman.

De asemenea, Cosman a avut o discuție cu reprezentanții societății care administrează piețele craiovene pentru a realiza un proiect de modernizare a spațiilor comerciale. “Am avut o întâlnire cu directorii de  SC Piețe și Târguri și am pus la cale o strategie de modernizare a târgului și a piețelor din Craiova. În acest moment lucrăm la aceste proiecte ca la final cetățeanul să meargă la cumpărături în niște condiții civilizate”, a mai spus Adrian Cosman.

De pe terenul de sport, pe teren cu problemele administrative

Întrebat de ce a ales administrația locală și nu a continuat să activeze în sport, viceprimarul Adrian Cosman și-a a explicat că și-a dorit să fie mai aproape de familie. “Așa a fost să fie. Eu, ca fost sportiv și om de sport, am preferat familia. Ca și antrenor, ca președinte sau altă funcție într-o structură sportivă, necesită să fii plecat de acasă și acest lucru m-a făcut să mă gândesc să rămân  în Craiova. Este foarte greu să stai șase luni-un an într-o parte, să pleci să te întorci și familia să rămână acasă”, a explicat Cosman. Viceprimarul Craiovei susține că foștii sportivi au făcut performanță și după ce au renunțat la competițiile sportive. “Oameni care au făcut sport, mă refer la colegul Mihail Genoiu, la doamna ministru care a făcut sport, mulți alții, îi regăsesc în administrație. Această disciplină te face să te gândești altfel, te învață cum să lucrezi cu oamenii, te învață să organizezi lucrurile, să ții cont de echipă și în administrație e foarte important să fii un organizator bun ca totul să meargă bine”, a mai precizat Adrian Cosman.

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.