Administraţie
Primele containere îngropate au fost instalate în cartierul 1 Mai

Vineri, 4 octombrie, autoritățile locale au prezentat primele containere îngropate de colectare a deșeurilor menajere. Cele patru au fost deja montate în cartierul 1 Mai. Lucrările la cele 759 de containere care vor fi instalate în tot orașul sunt în acest moment în linie dreaptă, iar cele două cartiere unde se vor implementa inițial sunt 1 Mai și Brazda lui Novac. 

„Suntem prezenți la un eveniment cu totul special, pentru că, astăzi, suntem în fața primei platforme pentru deșeuri amenajate în municipiul Craiova. De altfel, contractul pentru furnizarea și montarea containerelor îngropate este ultimul aflat în derulare din cele șapte contracte semnate în vederea creării Sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Dolj. Iată, ne aflăm în linie dreaptă cu această investiție de 7,5 milioane de euro numai pentru Craiova, iar în perioada următoare cu siguranță vor fi recepționate noi platforme, pentru că se lucrează deja în mai multe zone din oraș. Prin intermediul proiectului «Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj» încercăm să aducem un plus de civilizație, iar cei care merg mai des în străinătate au putut vedea astfel de instalații în marile orașe ale Europei. Din acest moment intrăm și noi în această categorie. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, să putem avea montate toate platformele prevăzute în contract. Acest proiect nu era posibil fără implicarea nemijlocită a doamnei Lia Olguța Vasilescu și vă readuc aminte că, în urmă cu câțiva ani, am fost împreună în municipiul Slatina pentru a vedea cum funcționează aceste instalații complexe, pe care autoritățile locale din Olt le operau deja. Decizia pe care am luat-o atunci împreună a fost de a introduce acest sistem și în Craiova, lucru pe care, prin eforturi comune, îl realizăm astăzi”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. „Aceste platforme aduc un plus de confort, de curățenie, de civilizație orașului. Când proiectul va fi finalizat, va trebui să dispară și mirosul, dar ce este cel mai important, va trebui să dispară gunoiul din jurul containerelor. Vom avea în continuare investiții ca să asigurăm protecția și protejarea lor. Noi ca oraș demonstrăm că suntem capabili să ținem pasul cu tot ceea ce este nou și ce este frumos. Nu se face rabat de la calitate când se face ceva”, a completat Mihail Genoiu. „Trebuie să ii felicităm pe colegii care implementează acest proiect. Faptul că nu vom mai avea miros și gunoaie în jurul pubelelor nu face decât să aducă un plus orașului. Încercăm să ducem proiectul către o nouă etapă de conștientizare, astfel ca să începem să colectăm selectiv. Să sperăm că în curând vom vedea  și pe cel de al șaptesutelea container dat în folosință”, a spus și vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei
"Suntem datori, poate în acest an de grele încercări mai mult decât oricând, să ne întoarcem la valorile și principiile care îi luminau pe înaintașii noștri, acum mai bine de un secol" -- Cosmin Vasile, preşedinte CJ Dolj ...
© Copyright 2008 - 2021 Lupa. Toate drepturile rezervate.