Administraţie
Avem clinică de cardiologie modernă, dar fără suficient personal medical

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că va iniția o nouă discuție cu ministrul Sănătății, astfel încât Clinica de Cardiologie din Craiova să nu mai funcționeze doar pe bază de programări, ci activitatea sa să fie una continuă. Șeful administrației doljene speră că de la anul această clinică să aibă pregătită o echipă pentru a stabili linii de gardă, preluând astfel din presiunea de pe spitalele din București.

Ion Prioteasa a ținut să mulțumească tinerilor medici craioveni care au venit de acasă și au intervenit în cazul lui Florin Busuioc, fiind mulțumit de utilitatea Clinicii de Cradiologie în acest caz, singura problemă fiind lipsa personalului medical. „În legătură cu evenimentele petrecute, marți seară, la Spitalul Județean de Urgență Craiova, dacă nu se intervenea foarte repede și profesionist, ar fi fost un mare semn de întrebare cu ce ar fi putut să se întâmple în cazul domnului Busuioc. Au intervenit doi medici tineri. Este prima dată când putem spune și când ne-a auzit întrega țară că ceea ce am realizat noi acolo a salvat o viață de om”, a menționat Prioteasa. „Dacă vă amintiți am dus-o pe doamna ministru special acolo să vadă și chiar a apreciat clinica. Rugămintea noastră a fost să aibă grijă pe linie medicală, să le dea stenturi, materiale necesare și în aceleași timp să îi ajute cu posturile. Este vorba despre o nouă organigramă, de posturi noi. Conducerea spitalului a cerut Universității de Medicină din Craiova să stabilească niște cadre medicale care să fie în permanență aici, în așa fel încât ceea ce se petrece în clinică să nu fie accidental, ci o activitate cotidiană. Ne dorim ca în fiecare zi să vedem că în această clinică se salvează vieți, acesta fiind scopul pentru care noi am făcut posibilă construirea clinicii”, a mai spus președintele CJ Dolj.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.