Administraţie
Bani europeni pentru grădinița Elena Farago

Vineri, 19 aprilie, a fost semnat semnat contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentrul proiectul "Creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din Municipiul Craiova aparținând sectorului Educație - Gradinița cu program prelungit ”Elena Farago” inclusiv Creșa nr. 8".

Proiectul de reabilitare face parte din  Programul Operațional Regional 2014-2020. Scopul acestuia este de a crește eficiența energetică a clădirilor publice din sectorul educației. „Suma nerambursabilă alocată este de 774.000 de euro, ceea ce înseamnă 98% din valoarea totală a proiectului. Lucrările presupun reabilitarea termică a grădiniței și se urmărește scăderea consumului de energie cu peste de 30%. Se vor amplasa surse regenerabile de energie, prin montarea a 25 de panouri fotovoltaice. Se va termoizola clădirea, se vor moderniza instalațiile de distribuție a agentului termic, instalațiile electrice și sanitare”, a explicat Marilena Bogheanu. La semnarea contractului au fost prezenți Mihail Genoiu, primarul Craiovei, Marilena Bogheanu, director al ADR S-V Oltenia și viceprimarii Stelian Bărăgan și Adi Cosman. Primăria Craiova, împreună cu direcția de asistență socială, a depus 28 proiecte în valoare totală de 156,528,679.81 euro.  Compania de Apă Oltenia urmează să semneze contractul de finanțare pentru masterplanul de apă și canalizare în valoare de 434,000,000 euro, astfel că, în total, pe acest exercițiu financiar, se vor accesa 590,528,679.81 euro, anunță reprezentanții Primăriei.

Cât face 2+34?
Declaraţia zilei

„Clar, cartele electronice RAT nu vor fi disponibile la toate punctele din Craiova pentru că, de exemplu, în unele zone, ni se sparge toneta și de două ori pe seară.  Vor fi disponibile în zonele centrale, cu trafic, ca să ne protejăm și noi”- Sorin Manda, City Manager. 

© Copyright 2008 - 2020 Lupa. Toate drepturile rezervate.