Administraţie
Cartele electronice pentru transportul în comun din Craiova

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții RAT Craiova, alături de municipalitate și directorul Telelink Romania, au prezentat noul sistem de cartele, tip ABT(Account Based Ticketing) care a fost deja implementat pe 75 de mijloace de transport în comun. Astfel, calătorii vor putea utiliza în plus față de biletele de hârtie, cardurile contactless și aplicația mobilă ca modalitate de autentificare.

Marcel Tănăsescu, administratorul RAT Craiova, a declarat că primul pas în implementarea acestui sistem a fost făcut, 75 de miljoace de transport în comun fiind dotate cu acestă platformă, urmând ca ulterior, 15 autobuze și 12 tramvaie să poată oferi acest tip de serviciu. „ Trecerea nu va fi bruscă, până cand lumea se obișnuiește, se va merge în paralel, între 10-16 luni cu ambele sisteme”, a precizat Tănăsescu. Alexandru Irimia, directorul Telelink, a explicat că platforma implementată are avantaje atât pentru cetățeni cât  și pentru administrația locală. „Platforma este una de tip ATB(Account Based Ticketing), utilizatorul serviciilor de transport în comun va avea acces rapid la informație, în timp real, putând calatori cu orice titlu de călătorie. Principala caracteristică este că nu se mai folosește varianta tradițională, călătorul folosind cardul contactless sau aplicația de pe telefon. Avantajele, de asemenea, sunt și pe parte de raportare, însemnând că se va avea acces, in timp real, la toate mijloacele de transport în comun, de pe toate liniile, se vor vedea toate validările, acest lucru ajutând la eficientizarea resurselor, la crearea unor programe flexibile de tarifare și la reorganizarea mai bună a traseelor pentru a îmbunătăți transportul public”, a explicat Irimia. După prezentarea proiectului, a urmat o demonstrație practică, primul card contactless fiind validat de primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

 

Care sunt majusculele din cuvântul : LupaMea?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.