Administraţie
Consiliul Județean a împărțit banii de la buget

Joi, 21 martie, a avut loc o ședință de îndată a Consiliului Județean Dolj. Pe ordinea de zi s-au aflat două proiecte de hotărâre privind repartizarea banilor pe unități administrativ-teritoriale, respectiv a impozitului pe venit și a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată.

Pentru asigurarea unui buget de funcționare s-a stabilit și aprobat suma de 450 lei/locuitor/an/ pentru județe, dar nu mai mult de 275 milioane de lei pe an. De asemenea, pentru municipii cuantumul nu poate fi mai mic de 12 milioane de lei pe an iar pentru orașe suma minimă este de șase milioane lei pe an. Pentru comune se alocă 1000 de lei pentru fiecare locuitor pe an, dar nu mai puțin de două milioane. " În luna aprilie vom discuta mai multe despre bugetul propriu, dar dacă stăm să calculăm vom constata că noi, un județ cu o populație de 700.000 de persoane, pierdem", a declarat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj. Consilierii județeni au mai aprobat și repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, pe unități administrativ-teritoriale, pe anul 2019 și estimările pe anii 2020-2022. Lungimea drumurilor comunale comunicată de Direcția Tehnică a CJ Dolj este de 867,85 kilometri. "Practic cu o diferență de cațiva lei sumele sunt la fel ca anul trecut. Dacă este să tragem o concluzie sumele sunt mici. Sunt mici pentru drumurile comunale și pentru cele județene. Nu se poate întâmpla altceva decât să ducem o basculantă de pietriș pe undeva, deci nu rezolvă problemele", a conchis Prioteasa.

La ce ora se bea ceaiul de la ora 5?
Declaraţia zilei

"Este o dată pe care clubul a avansat-o, este dorința lor. Să nu uităm că au mai fost date, și cu 29, și cu 24, și cu 25, dar nu sunt o certitudine" - Mihail Genoiu, primarul Craiovei 

Sondaj
Cine are dreptate în situația lui Gică Popescu?
Clubul are dreptate, Popescu este un simbol pentru Oltenia
Suporterii au dreptate, trădarea nu se iartă
© Copyright 2008 - 2019 Lupa. Toate drepturile rezervate.